vineri, 29 martie, 2024

Document, care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, fals

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au depistat în trafic un bărbat care a prezentat la control, pentru autoturismul pe care îl conducea, un document care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice, fals.

 În data de 12 mai a.c., în jurul orei 12.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești  – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pentru control, pe DN 26, pe raza localității de frontieră Ijdileni, comuna Frumușița, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean român în vârstă de 35 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un document care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice, cu însemnele autorităților din Bulgaria, care  nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a efectuat I.T.P. – ul la o unitate de profil din Bulgaria și nu avea cunoștință despre faptul că documentul în cauză nu este autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale și  uz de fals.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img