miercuri, 24 aprilie, 2024

Documente false descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Galaţi şi Folteşti efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi, un român și un moldovean, care deţineau documente false. 

*În data de 09 aprilie, în jurul orei 01.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control a frontierei, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, pasager într-un microbuz, înmatriculat în Germania.

„Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în bagajele personale, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, documente ce nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.” declara Denis Lazar – purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

*Pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Măstăcani, un autoturism înmatriculat în România, condus de gălţeanul B.T., în vârstă de 53 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noştri au descoperit asupra bărbatului un permisul de conducere moldovenesc, fapt pentru care au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img