sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Documentul care arata care va fi urmatoarea mutare a presdintelui Klaus Iohannis, in contextul revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

Distribuie:

Publicat:

Mihai Gadea a prezentat in aceasta seara un document care arata care va fi urmatoarea mutare a presedintelui Klaus Iohannis, in contextul revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Jurnalista Sorina Matei a publicat pe pagina sa de Facebook faptul ca in Republica Moldova, presedintele Igor Dodon este intr-o situatie similara cu cea de la Bucuresti. Igor Dodon are trei suspendari. 

Aceste probleme ajung pe masa Comisiei de la Venetia, iar presedintele Comisiei se pronunta cu privire la aceasta speta care este general valabila.

„Am aflat ca Presedintele Republicii Moldova a facut declaratii foarte critice care au pus la indoiala judecatile Curtii Constitutionale si impartialitatea judecatorilor sai. As dori sa va amintesc ca intr-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticile asupra deciziilor instantei constitutionale sunt permise atata timp cat ele dau dovada de respect.

In timp ce libertatea de exprimare este o valoare fundamentala intr-un stat democratic, detinatorii de functii publice trebuie sa arate retinere in critica lor. Criticile neadecvate si in special declaratiile amenintatoare impotriva judecatorilor care vizeaza influentarea deciziilor Curtii sunt inadmisibile”, spune Gianni Buquicchio, presedintele Comisiei de la Venetia. 

Sursa: antena3.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img