News Flash:

Dodesti, noul Pungesti? Localitatea din Vaslui care spune Chevron: "Pe aici nu se trece!"

16 Martie 2014
1862 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean Vaslui a respins o cerere a companiei Chevron pentru amplasarea unei noi sonde de explorare a gazelor de sist in localitatea vasluiana Urdesti, a cincea pana acum in judet, dupa ce primarul comunei a refuzat sa elibereze un aviz favorabil.

Compania Chevron a fost blocata de primarul comunei vasluiene Dodesti,Victor Popa, care a refuzat sa elibereze un aviz favorabil, astfel ca CJ Vaslui nu a putut elibera certificat de urbanism pentru o suprafata de teren detinuta in extravilanul localitatii Urdesti, unde ar urma sa fie amplasata a cincea sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui, transmite Mediafax.

Practic, Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a anuntat compania Chevron Romania ca se afla in imposibilitatea de a elibera certificatul de urbanism, in baza caruia, ulterior, ar fi urmat sa primeasca autorizatie de construire, intrucat primarul de Dodesti a refuzat sa elibereze un aviz favorabil.

In ianurie, compania Chevron a obtinut acordul de mediu pentru cel de-al patrulea perimetru detinut in judetul Vaslui, in baza caruia va putea face explorare pentru gazele de sist la Puiesti.

Documentul obtinut de compania petroliera a fost eliberat de catre APM Vaslui dupa ce institutia nu a primit nicio contestatie sau observatie, in perioada legala, pe marginea acestui proiect de explorare a gazelor de sist.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0976 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029763 (s)