News Flash:

Doi angajati ai primariei din orasul NEGRESTI, cercetati dupa ce si-au insusit pe nedrept 700.000 lei din impozitele oamenilor

19 Iunie 2014
2463 Vizualizari | 0 Comentarii
Doi angajati ai unei primarii din Vaslui sunt cercetati penal de politistii de investigare a fraudelor dupa ce ar fi delapidat institutia cu peste 700.000 de lei, prin incasarea taxelor si impozitelor de la populatie si firme fara a inregistra in evidentele contabile chitantele eliberate oamenilor.

 Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, cercetarile in cazul celor doi angajati ai Primariei Negresti au fost incepute la sesizarea Curtii de Conturi si a primarului din localitate, in urma unui control facut pentru activitatea desfasurata in anul anterior.

Vizati de ancheta Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui sunt referentul fiscal Ionut Crimu care, odata cu suspendarea din functie, si-a dat demisia de la primarie, si inspectorul fiscal Violeta Horga, care in prezent desfasoara activitati la Serviciul de paza al primariei.

”La SIF Vaslui se afla in lucru un dosar penal privind infractiunea de delapidare, existand suspiciunea ca doua persoane angajate la Primaria Negresti si-ar fi insusit fara drept bani din incasarile pe care le-au facut in calitate de referent, respectiv inspector fiscal. Valoarea exacta a prejudiciului urmeaza sa fie stabilita in urma unei expertize contabile”, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Primarul orasului Negresti, Vasile Voicu, sustine ca prejudiciul total creat de cei doi angajati depaseste 700.000 de lei, la care se adauga alti 300.000 de lei penalitati.

”In urma controlului de fond, Curtea de Conturi a constatat o delapidare de 130.000 de lei facuta de catre Ionut Crimu pe un an, prin incasarea de taxe si impozite de la persoane fizice si juridice, bani pentru care taia chitante, dar care nu erau depusi la casierie, la fel ca si chitantele. La recomandarea Curtii de Conturi, am constituit o comisie de verificare a activitatii desfasurata de catre acelasi angajat in ultimii cinci ani. Astfel, in urma controlului s-a constatat ca Ionut Crimu a procedat la fel in perioada 2008-2013, cand si-a insusit ilegal alte peste 500.000 de lei”, a afirmat primarul Vasile Voicu.

In timpul aceluiasi control, comisia de verificare a Primariei Negresti a mai constatat ca si inspectorul fiscal Violeta Horga ar fi delapida institutia, in perioada 2012-iunie 2013, cu suma de 130.000 de lei, fara penalitati.

Primarul Vasile Voicu a emis decizii de imputare pe numele celor doi salariati, insa acestea au fost contestate in instanta. Procesul a fost suspendat de catre judecatori pana la finalizarea anchetei penale desfasurate de politisti.

Potrivit Adevarul.ro,intr-o luna, din 41 de borderouri, cate ar fi trebuit predate, au fost depuse la casierie numai sapte!Ca urmare a neregulilor descoperite, reprezentantii Curtii de Conturi au solicitat Primariei Negresti suspendarea din activitate a lui Ionut Ciprian Crimu, iar in cazul Violetei Horga, trecerea pe o alta functie, care sa nu mai aiba tangenta cu banii. La cateva luni, Crimu si-a dat demisia, dar a contestat in instanta suma imputata de echipa de control si Curtea de Conturi, procesul aflandu-se pe rolul Tribunalului Vaslui. Desi este acuzat ca si-a insusit o suma atat de mare, Crimu nu a avut bani pentru a-si angaja un aparator, solicitand instantei acordarea unui ajutor public judiciar. Cererea sa a fost admisa, astfel ca din bani publici ii va fi asigurata si apararea. Ionut Ciprian Crimu este cunoscut ca fiind un apropiat al ex-primarului Ioan Cozma, cel care l-a si angajat, dupa ce au colaborat in cadrul SC Instalrep, firma de casa a fostului edil, prin care erau efectuate toate lucrarile finantate de Primaria Negresti. In cazul Violetei Horga, aceasta a fost schimbata din functia de referent. Initial, a activat in cadrul Biroului juridic, ulterior fiind mutata pe postul de portar al primariei.

vasile voicu tribunalului vaslui biroului juridic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 36 queries | Mysql time :0.018313 (s)