marți, 23 aprilie, 2024

Doi ani de la moartea politistului Gigina! Dosarul lui Gabriel Oprea: “Pe loc repaus”

Distribuie:

Publicat:

Astazi se implinesc doi ani de cand politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera Capitalei, a murit in timp ce deschidea, cu motocicleta, coloana oficiala lui Gabriel Oprea, perioada in care familia a asteptat gasirea unui responsabil. Dosarul este in continuare la procurori.

Agentul de politie Bogdan Gigina avea 28 de ani si era angajatul Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei de opt ani. In seara de 20 octombrie a anului 2015, Bogdan a fost desemnat sa deschida, cu motocicleta, coloana oficiala a vicepremierului si ministru al Afacerilor Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea. Pe o ploaie marunta, vizibilitate redusa si cu o viteza de 84 km/h, spun procurorii, in zona Bulevardului Stirbei Voda, agentul a pierdut controlul motorului si a cazut intr-o groapa ce fusese sapata pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a gazelor.

In acelasi dosar, Gabriel Oprea este cercetat si pentru abuz in serviciu constand in incheierea unui protocol in baza caruia Tiberiu Nitu, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie la data faptelor, a beneficiat, in mod nelegal, de coloana oficiala. Drept raspuns la acuzatiile aduse, Tiberiu Nitu si-a dat demisia in 2 februarie 2016, iar DNA a inceput umarirea penala fata de acesta in 9 februarie 2016 pentru complicitate la abuz in serviciu.


Lucrurile nu s-au miscat insa mai mult de atat in ceea ce priveste gasirea unui vinovat, dosarul fiind si acum, la doi ani de la eveniment, pe masa procurorilor, avand, probabil, un ordin de: “Pe loc repaus”
.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img