joi, 28 martie, 2024

Doi migranți au murit și 40 sunt daţi dispăruţi după ce barca în care se aflau s-a scufundat între Maroc şi Canare

Distribuie:

Publicat:

Cel puţin doi pasageri la bordul unei bărci ce transporta migranţi au murit când aceasta s-a scufundat în largul coastei atlantice a Marocului, şi alte 40 de persoane sunt date dispărute, a anunţat luni un oficial din insulele spaniole Canare, citat de DPA.

Serviciile de salvare au returnat în Maroc 10 supravieţuitori, potrivit lui Txema Santana, oficialul guvernamental al Insulelor Canare responsabil pentru migraţie, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit lui Santana, barca a intrat în dificultate duminică în apele din largul oraşului de coastă Tarfaya, în sudul extrem al Marocului.

Alarm Phone, ONG-ul care gestionează o linie telefonică de urgenţă pentru persoane aflate în pericol pe mare, a raportat de asemenea accidentul. Organizaţia a postat pe Twitter că operaţiunea de salvare a autorităţilor marocane a fost mult întârziată şi lansată la 11 ore după primul semnal de urgenţă.

"Pierderea de vieţi omeneşti ar fi putut fi evitată", a declarat Alarm Phone.

Potrivit organizaţiei spaniole de ajutor Caminando Fronteras, 4.016 migranţi au murit în Atlantic anul trecut în timp ce îl traversau din vestul Africii spre Insulele Canare, cel mai mare număr de victime înregistrat vreodată.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img