sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Doi moldoveni, dati de politistii de frontiera ieseni pe mana procurorilor DIICOT. Au fost prinsi la Vama Sculeni cu droguri – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni, impreuna cu lucratori vamali, au descoperit in bagajele a doi cetateni moldoveni, 4 g de substanta suspecta a fi marijuana, 12 comprimate suspecte a fi Ecstasy, 202 comprimate de substante incluse pe lista substantelor interzise, precum si un permis de conducere fals, cumparat contra sumei de 1.000 de dolari.

La sfarsitul saptamanii trecute, in PTF Sculeni – ITPF Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, calatorind ca pasageri intr–un autoturism inmatriculat in R. Moldova, cetatenii moldoveni Felix L., in varsta de 32 de ani si Maxim Z., in varsta de 24 de ani. 

In baza profilului de risc, precum si din cauza faptului ca Maxim Z. avea un comportament asemanator unei persoane care este consumatoare de substante stupefiante, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit.

Astfel, echipa comuna de control a descoperit, ascunse in portofelul lui Maxim Z. patru grame substanta vegetala de culoare verde, suspecta a fi marijuana si 12 comprimate de culoare portocalie, suspecte a fi Ecstasy. De asemenea, in bagajele lui Felix L., au fost descoperite  202 comprimate de Danabol, substante incluse pe lista substantelor interzise. Totodata, iar in portofel un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova.

"Politistii de frontiera au procedat la efectuarea unor verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals. In legatura cu cele constatate, Felix L. a declarat ca, in luna ianuarie a procurat permisul de conducere de la o persoana ale carei date de identitate nu le cunoaste, in schimbul sumei de 1.000 de dolari, cu scopul de a se angaja ca sofer in Rusia. Maxim Z. a declarat ca substanta descoperita este marijuana, iar pastilele sunt Ecstasy si le-a cumparat pentru consum propriu, in schimbul sumei de 110 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ cinci luni. In cazul lui Felix L. politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, iar conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii substantelor anabolizante descoperite si sanctionarea contraventionala a persoanei cu amenda in valoare de 30.000 lei", au aratat politistii de frontiera ieseni.

In cazul lui Maxim Z. cercetarile sunt continuate de procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Iasi, structura abilitata sa efectueze cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de risc si de mare risc, fara drept si detinerea de droguri de risc si de mare risc pentru consum propriu fara drept, la finalizare urmand sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, substanta descoperita a fost ridicata, ambalata, sigilata si predata spre expertizare procurorilor din cadrul aceleiasi structuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img