vineri, 19 aprilie, 2024

Doi ofiteri de la ISU Vaslui, depistati cu noul coronavirus. Acestia erau asimptomatici

Distribuie:

Publicat:

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui sunt doi subofițeri diagnosticați pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofițeri sunt de la Detașamentul de pompieri Vaslui. 

Primul subofițer confirmat pozitiv a fost contactul soției sale, aceasta fiind confirmată pozitiv COVID-19 în data de 08.07.2020 (aceasta lucrează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la Serviciul financiar). Cel de-al doilea subofițer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.

În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alți patru subofițeri.

“Menționăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unității. De la debutul stării urgență, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19). Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersați prin înființarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulație diferite în interiorul subunităților. dezinfectarea regulată a spațiilor de lucru, distribuirea de măști de protecție și dezinfectanți, precum și obligativitatea de a purta mască de protecție și mănuși în interiorul spațiilor închise.” declara cei de la ISU Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img