joi, 28 martie, 2024

Doi traficanti de tigari sa-si fi gasit sfarsitul in Prut? Descoperirea macabra facuta de un trecator ridica multe semne de intrebare – FOTO

Distribuie:

Publicat:

• Descoperire socanta facuta ieri dimineata la Iasi • Trupurile a doi barbati au fost gasite plutind pe raul Prut • Oamenii legii au deschis un dosar penal si fac cercetari pentru a stabili cum au murit cei doi barbati • Deocamdata identitatea acestora nu a fost stabilita, insa este posibil sa fie vorba despre doi cetateni moldoveni

Doua cadavre au fost gasite plutind pe raul Prut. Ieri dimineata un localnic din comuna Golaiesti a observat ca pe raul Prut pluteste un cadavru. Barbatul a sunat la numarul unic de urgente 112 si a cerut ajutor. In scurt timp la locul indicat au ajuns pompierii si politistii. La cateva sute de metri de cadavrul gasit de localnic mai plutea inca un trup. 

“La fata locului a intervenit o autospeciala de scafandri, o barca, un echipaj EPA-SMURD si sapte subofiteri din cadrul ISUJ Iasi. In urma interventiei, corpul neinsufletit al barbatului a fost scos din apa. Ulterior, la 300 de metri in amonte a fost gasita inca o persoana. Aceasta a fost scoasa din apa, fiind vorba tot despre un barbat de aproximativ 40 de ani”, au precizat reprezentantii ISUJ Iasi. Politistii au deschis o ancheta in acest caz pentru a stabili ce s-a intamplat de fapt. 

Surse din cadrul anchetei au precizat pentru BZI ca cei doi barbati ar fi cetateni moldoveni si ar fi fost dati disparuti de pe data de 4 august. Si localnicii din zona spun ca ar fi vorba despre moldoveni. Locuitorii comunei Golaiesti sustin ca barbatii care au murit inecati ar putea fi contrabandisti. Deseori moldovenii fac intelegeri cu romanii si trec Prutul pentru a introduce in tara fel de fel de marfuri de contrabanda.

Sa fi fost traficanti cei doi barbati gasiti morti?

Localnicii spun ca nu au fost putine datile in care pe Prut au fost prinsi traficanti de catre politistii de frontiera. “Am auzit ca au fost gasiti doi barbati. Eu cred ca sunt contrabandisti, au vrut poate sa treaca Prutul cu ceva marfa. Acum nu stiu daca este asa sau nu, dar se va vedea. Oricum in zona asta au fost prinsi de mai multe ori contrabandisti. Mortii nu sunt de pe la noi de prin zona”, a spus un localnic. 

La fata locului a intervenit ieri si un echipaj medical, insa nu a putut decat sa constate decesul celor doi barbati. Trupurile neinsufletite au fost transportate la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. Ulterior urmeaza sa se stabileasca cum au murit cei doi barbati. 

Pe trupurile lor nu au fost gasite semne care sa dea de inteles ca ar fi fost victimele unei infractiuni. Autoritatile romane au luat legatura cu cele din Republica Moldovasi incearca sa identifice trupurile gasite plutind pe Prut. In acest caz au fost intocmite dosare penale pentru moarte suspecta, iar cercetarile continua.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img