vineri, 29 martie, 2024

Doi vasluieni,suspectati de trafic de stupefiante, au fost arestati

Distribuie:

Publicat:

Doi vasluieni, cu mandate europene de arestare, emise de autoritatile italiene, au fost ridicati de politisti,  pentru trafic international de substante cu caracter psihoactiv.

Joi (n.r 13 octombrie), politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Vaslui, au efectuat o ampla actiune de perchezitii ce vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat specializat in trafic de stupefiante.

Autoritatile italiene au efectuat o cerere procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organzate si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala care, impreuna cu Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat 12 perchezitii la domiciliu pe raza mai multor judete, printre care si Vaslui.

Dupa cum se arata in solicitarea autoritatilor din Italia, in perioada iunie 2015- aprilie 2016, un grup format din cetateni romani si italieni, au facut trafic international de medicamente cu actiune de dopaj si stupefiante active de diferite tipuri i forme farmaceutice , pe care le-au expediat ilegal in Italia si ulterior le-au fost furnizate sportivilor.

Implicarea romanilor era in gestionarea site-urilor si achizitionarea online a substantelor pe care le expediau in Italia, prin curierat.

Dupa cinci perchezitii domiciliare pe raza judetului nostru, politistii SCCO Vaslui au ridicat telefoane, tablete si laptop-uri. La unul dintre suspectii ridicati de politisti, a fost gasita o cantitate mare de substante.
Si in Italia s-a desfasurat o astfel de actiune, cu sase percheziti domiciliare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img