vineri, 29 martie, 2024

DOLIU in Casa Regala a Romaniei: “A murit la un spital din Iasi”

Distribuie:

Publicat:

Mama Principelui Radu, dr. Grabriela Duda, a murit in noaptea de duminica spre luni la un spital din Iasi, potrivit unui comunicat emis de Casa Regala a Romaniei. “Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, si Principele Radu anunta cu nespusa durere trecerea la cele vesnice a dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu”, se arata intr-un comunicat al Casei Regale.

Gabriela Duda a murit in noaptea de duminica spre luni, la un spital din Iasi, unde era internata. 

Gabriela Constandache s-a nascut la 6 martie 1938 la Barlad, unul dintre cei sapte copii ai Mariei Stoica si ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi in anul 1961 si a urmat o eminenta cariera medicala. A fost medic de tara, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie.  Gabriela Constandache s-a casatorit cu profesorul doctor René Duda in anul 1957, acum saizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al Romaniei, nascut la 7 iunie 1960 la Iasi, si pe medicul GabrielDan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, nascut la 16 iunie 1968, la Iasi. René Duda a decedat in anul 1999.

In ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat intr-o stare foarte grava, iar in ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necrutator. Custodele Coroanei si Principele Radu, alaturi de fratele principelui si de familia sa, vor lua parte la inmormantarea mamei lor in orasul Barlad, la Cimitirul Mare, acolo unde isi dorm somnul de veci ultimele trei generatii ale familiei Duda

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img