vineri, 19 aprilie, 2024

DOLIU in lumea cinematografiei! A murit “Bond Girl” din filmul “Goldfinger”

Distribuie:

Publicat:

Actrita britanica Tania Malett, cunoscuta pentru rolul Tilly Masterson, partenera lui James Bond din filmul "Goldfinger" (1964), a murit la varsta de 77 de ani, relateaza hollywoodreporter.com.
 

Anuntul a fost facut pe pagina oficiala a francizei "James Bond" de pe reteaua de micro-blogging Twitter.

Tania Mallet s-a nascut pe 19 mai 1941, dintr-un tata britanic si o mama rusoaica, si si-a inceput cariera de fotomodel la varsta de 16 ani, atingand apogeul profesional in anii 1950 si 1960. Initial, Mallet a incercat sa obtina rolul Tatiana Romanova din filmul "From Russia, With Love/ Din Rusia, cu drag", insa partitura i-a fost repartizata actritei italiene Daniela Bianchi. Ea a ajuns sa joace in urmatorul film din seria "James Bond", "Goldfinger", dupa ce o fotografie cu ea publicata in revista Vogue a ajuns in mainile producatorului Cubby Broccoli.

Personajul ei din "Goldfinger", Tilly Masterson, dorea sa se razbune pe personajul negativ principal, pe care il considera vinovat de moartea surorii sale. Ea nu apuca sa isi implineasca scopul, deoarece este ucisa de Oddjob, slujitorul acestuia. Mallet a mai avut o aparitie necreditata in serialul "The New Avengers", lansat in 1976.

In 2003, ea a declarat pentru MI6, un site dedicat celebrei serii "James Bond", ca a decis sa se intoarca la meseria de model deoarece se simtea mai confortabil in lumea modei decat in cea a filmului. Aceasta a sustinut ca restrictiile care i s-au impus in timpul filmarilor, precum cea de a pleca in strainatate sau cea de a calari, i s-au parut a fi ingrozitoare. Ea a mai spus si ca munca in lumea modei a fost mai profitabila decat actoria.

Seria de filme "James Bond", bazata pe romanele scriitorului britanic Ian Fleming, este una dintre cele mai longevive din lume, ea incluzand pana in prezent 24 de pelicule. Printre cei mai longevivi interpreti ai rolului celebrului spion se numara actorii britanici Roger Moore si Sean Connery, care au aparut in sapte, respectiv sase pelicule, si irlandezul Pierce Brosnan, care a aparut in patru. Al 25-lea film din serie, care are titlul de lucru "Eclipse", va fi lansat pe 8 aprilie 2020.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img