News Flash:

Doliu in lumea medicala.Supranumita "Ingerul copiilor"-Prof. Dr. Ioana-Alina Anca,a murit

11 Iunie 2015
4406 Vizualizari | 0 Comentarii
Doliu in lumea medicala. Unul dintre medicii pediatri valorosi ai Romaniei, un adevarat "Inger al copiilor", a murit la varsta de 58 de ani.

Societatea Romana de Pediatrie a anuntat ca profesorul universitar doctor Ioana-Alina Anca, unul dintre medicii pediatri valorosi ai Romaniei, cu peste 30 de ani de experinta in domeniul medical, a murit.

"Regret profund disparatia prematura a doamnei profesor dr. Ioana Anca, eminent medic pediatru si om de imensa valoare morala", a transmis presedintele Societatii Romane de Pediatrie, Profesorul Universitar Doctor Marin Burlea, scrie fanatik.ro.

Ioana-Alina Anca, nascuta in 1957 la Bucuresti, a absolvit Facultatea de Pediatrie din cadrul UMF Carol Davila si a devenit cunoscuta datorita activitatii sale cu specilizare in ecografie generala si studii complementare de Cardiologie Pediatrica.

Prof. Dr. Ioana-Alina Anca, cariera profesionala

Prof. Dr. Anca, un adevarat "Inger al copiilor", si-a inceput experienta profesionala in 1985 la Catedra de Fiziopatologie a Universitatii, iar din anul 2002, a urmat cursuri de pregatire internationale, in Ungaria, Lituania, Elvetia si Statele Unite ale Americii, pe teme precum boli cardiovasculare ale copiilor, vaccinologie pediatrica, nutritie, ecocardiografie fetala.

A obtinut titlul de Doctor in Stiinte Medicale in anul 2000, odata cu publicarea tezei de doctorat pe tema bolilor congenitale de cord la copii. Continuarea experientei sale profesionale a insemnat, totodata, implicarea in numeroase asociatii de profil, din tara si din strainatate.

A ocupat functia de Membru Fondator al Grupului de Cardiologie pediatrica al Societatii Romane de Cardiologie din cadrul Societatii Romane de Cardiologie, Vicepresedinte al Societatii Romane de Pediatrie Sociala.

Medicul a facut parte din Societatea Romana de Ultrasonografie in Biologie si Medicina (SRUMB), European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB), World Federation for Ultrasound in Medicine and Biology (WFUMB), European Society for Pediatric Infectious Disease (ESPID), Societatea Romana de Hepatologie si Gastroenterologie Pediatrica, al Central European Vaccination Advisory Group (CEVAG), Societatea Romana de Pediatrie.

Prof. Dr. Ioana Anca a coordonat si publicat, totodata, peste 100 de articole in reviste si volume de specialitate din Romania si din strainatate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0928 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027575 (s)