vineri, 29 martie, 2024

DOLIU in lumea muzicii: A murit o celebra cantareata care a facut furori in anii ’80

Distribuie:

Publicat:

Rose Laurens, interpreta melodiei "Africa", s-a stins din viata la 65 de ani, in noaptea de duminica spre luni.

Cantareata franceza care a avut un succes rasunator in anii '80 a murit dupa o lunga suferinta. Anuntul a fost facut chiar de partenerul sau de viata, Christian Soulie.

"V-a facut sa dansati cu milioanele pe creatia sa "Africa" sau pe "Quand tu pars", precum si zeci de alte titluri. Flacara lui Rose Laurens s-a stins in urma unei lungi suferinte cu care s-a luptat si pe scena Cabaret Sauvage, in 2016", a scris Christian intr-un comunicat.

Rose Laurens, pe numele sau adevarat Rose Podwojny, a obtinut un rol în comedia muzicala ”Les Miserables” din 1980, iar în 1982 şi-a lansat primul album.

Pe albumul ”Deraisonnable” realizat alaturi de compozitorul Jean-Pierre Goussaud, care a colaborat, de asemenea, cu Dalida si Céline Dion, Rose Laurens da lovitura cu melodia “Africa”. Piesa s-a vandut in peste un milion de exemplare.

CITESTE SI: Doliu in lumea muzicala din Romania. Un cunoscut cantaret a murit!

Vasile Mardare, cunoscutul cantaret de folk, s-a stins din viata la numai 47 de ani.

Artistul era casatorit si a lasat in urma doi copii. De 10 ani locuia in Timisoara si s-a dedicat Folkului in totalitate. Desi avea sanse mari sa ajunga un rocker de succes, el a ales folkul.

Mardare a debutat in Cenaclul Flacara in 1984, apoi in perioada liceului a infiintat trupa Pro Folk Sibiu. Cele mai cunoscute piese ale artistului sunt "Aceeasi floare", "Cuplul tacut", "Amintiri" si "La despartire".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img