vineri, 29 martie, 2024

Doliu in lumea muzicii! Ginger Baker, bateristul legendarei formatii Cream, a murit la 80 de ani

Distribuie:

Publicat:

Ginger Baker, 80 de ani, cofondator si baterist al legendarei formatii Cream in anii '60, a murit duminica dupa ce a fost internat in stare grava la sfarsitul lunii septembrie, a anuntat familia sa, transmite DPA.

"Cu tristete va informam ca Ginger s-a stins linistit, la spital, in aceasta dimineata", a anuntat familia sa pe Twitter si Facebook. "Le multumim tuturor celor care ne-au transmis cuvinte de incurajare in aceste ultime saptamani", se mai precizeaza in comunicatul familiei.

In ultimii ani starea sanatatii lui Ginger Baker s-a deteriorat. In 2016 bateristul a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord deschis. Tot in cursul aceluiasi an a fost nevoit sa anuleze un turneu cu actuala sa formatie, Air Force, din cauza problemelor cardiace.

In 2013 Ginger declara pentru Rolling Stone ca starea sanatatii sale nu este buna si ca se simte epuizat dupa concerte. "Sufar de osteoartrita degenerativa, care este o afectiune extrem de dureroasa. In afara de asta sufar si de boala pulmonara obstructiva cronica de la fumat", declara el pentru revista.

Plasat pe locul trei in topul celor mai buni 100 de bateristi din toate timpurile, intocmit de revista Rolling Stone, muzicianul englez a infiintat formatia Cream in 1966 alaturi de prietenii sai Eric Clapton si Jack Bruce si a lansat 4 albume inainte de despartirea din 1968. Apoi, Ginger a format trupa Blind Faith alaturi de Clapton, Steve Winwood si Ric Grech. In 1970 si-a lansat propria trupa, Air Force.

Ginger Baker a scos si numeroase albume solo, ultimul dintre ele, "Why?", fiind lansat in 2014.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img