sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Doliu in mediul academic iesean! A trecut la cele vesnice unul dintre cei mai respectati si valorosi profesori

Distribuie:

Publicat:

S-a stins azi-dimineata, fulgerator, profesorul Constantin Milica(1929-2018), unul dintre cei mai cunoscuti si pretuiti specialisti in Fiziologia Plantelor si Fitoterapie din tara.

"Literatura de specialitate din aceste doua domenii ar fi fost, indiscutabil, mult mai saraca fara neobosita sa contributie stiintifica. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi ii datoreaza enorm Profesorului pentru munca sa uriasa, pentru resursa umana calificata pe care acesta a format-o in cei aproape 60 de ani de activitate pusi in slujba crezului sau – acela de a cerceta neintrerupt, de a elabora preparate fitoterapeutice si, mai ales, de a face bine. Profesorul Milica a fost plamadit dintr-un aluat in care se adunau, miraculos, toate virtutile. Era un amestec de rigoare, de temeinicie, de intelegere a firii omului, de bunatate si de iubire, de multa iubire pentru semenii lui", au transmis reprezentantii USAMV Iasiin memoria profesorului Constantin Milica.

Trupul neinsufletit va fi depus marti, 29 mai, in capela Bisericii „Sf. Nicolae” Copou (din Agronomie), iar inmormantarea va avea loc, cel mai probabil, miercuri, 30 mai, la Cimitirul „Eternitatea” din Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img