marți, 16 aprilie, 2024

Doliu in muzica din Romania. A murit unul dintre apreciatii cantareti din Romania – FOTO

Distribuie:

Publicat:

A murit unul dintre apreciatii cantareti din Romania! Vestea i-a uimit pe apropiatii artistului. Nepoata lui a postat un mesaj emotionant pe pagina ei de socializare.

Niculae Petre Emil Dide este artistul care s-a dus in lumea celor drepti chiar in prima zi a acestei saptamani.

Dide s-a nascut in anul 1939 si, de-a lungul carierei de violonist profesionist, a cantat alaturi de marile doamne ale folclorului precum Maria Tanase, Maria Lataretu, Maria Ciobanu, Filofteia Lacatusu si Maria Apostol.

Prim-dirijorul orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” de astăzi, maestrul Aurel Blondea, pe care maestrul Dide l-a format şi l-a crescut artistic, ne-a mărturisit, cu ochii în lacrimi, vizibil îndurerat: „Maestrul Nicolae Petre Emil zis Dide era născut în Concesti-Frumoasa din comuna teleormăneană Bragadiru fiind un talent înnăscut, lăsat de Dumnezeu pe pământ cu o emisie de ton uluitoare.

A fost pe rând, violonist, concert – maestru, dirijor al Ansamblului Doina Gorjului, viaţa sa fiind legată de activitatea desfăşurată pe scenele ţării şi ale lumii, în slujba folclorului gorjenesc şi românesc, vreme de aproape 60 de ani din viaţă. Ani de muncă neobosită pe care i-a dedicat Gorjului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img