joi, 25 aprilie, 2024

Doliu in PSD! Unul dintre baronii partidului a murit in urma unei infectii severe

Distribuie:

Publicat:

Nicolae Mischie s-a stins din viata, astazi, in jurul orei 15,00 la Spitalul Elias, din Bucuresti. Familia acestuia a dezvaluit ca decesul a survenit in urma unei infectii severe.            

Nicolae Mischie a fost deputat din partea PSD, presedinte al Consiliului Judetean Gorj si presedinte al PSD.

Acesta are o contributie mare la infiintarea Universitatii „Constantin Brancusi“ din Targu Jiu. In schimb, el a fost primul care a primit titulatura de „baron“ ca urmare a modului autoritar de a conduce judetul Gorj, in perioada in care s-a aflat la conducerea judetului, informeaza igj.ro.

El a fost arestat in luna martie 2013, fiind condamnat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 4 ani de inchisoare cu executare pentru comiterea infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita. In perioada 1999-2002, omul de afaceri Clement Mocanu a efectuat lucrari de constructii si de renovari in valoare de 450.000 de lei la trei cladiri care ii apartineau lui Nicolae Mischie.

Nicolae Mischie s-a nascut pe 2 martie 1945 in satul Godinesti, din judetul Gorj, fiind fiul lui Alexandru si al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 frati. A copilarit si a absolvit scoala generala in comuna natala Godinesti, judetul Gorj, dupa care a urmat cursurile Scolii Pedagogice din Bucuresti in perioada anilor 1959-1965, ramanand insa legat spiritual de comunitatea sa natala.

CITESTE SI: Tristete profunda in lumea filmului! Unul dintre maestrii cinematografiei s-a stins din viata dupa o suferinta indelungata

Regizorul si scenaristul Vittorio Taviani, unul dintre maestrii cinematografiei italiene, a murit la varsta de 88 de ani, dupa o suferinta indelungata, si va fi incinerat intr-o ceremonie privata, a anuntat fiica sa, scrie bbc.com. Vittorio Taviani si fratele sau, Paolo, in varsta de 87 de ani, au devenit cunoscuti in Italia in anii 1960, si si-au lansat ultimul lor film in anul 2017 – „Una questione privata”. Unul dintre filmele lor, „Padre Padrone”, a castigat trofeul Palme D'Or la Cannes in anul 1977, iar in 2012, docudrama „Caesar Must Die” a castigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

Vittorio Taviani a inceput sa studieze la Facultatea de Drept de la Universitatea din Pisa, dar a renuntat ulterior, dupa ce a devenit interesat de cinematografie. Fratii Taviani au scris si au regizat scurtmetraje si au produs primul lor lungmetraj in anul 1962. Cei doi si-au continuat parteneriatul. Ei obisnuiau sa regizeze impreuna, alternand scenele – in timp ce unul regiza, celalalt supraveghea.

Ziarul The Repubblica a scris ca cei doi maestri ai cinematografiei italiene, au narat istoria, realitatea si contradictiile din Italia, inca din anii 1960. Parteneriatul celor doi frati a fost atat de apropiat, incat actorul italian Marcello Mastroianni i-a numit „Paolovittorio”, conform news.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img