joi, 18 aprilie, 2024

Doliu in Romania! A murit inca un print! Descendent al unei vechi familii boieresti, avea 90 de ani

Distribuie:

Publicat:

Descendent al unei vechi familii boieresti romanesti, s-a stins din viata la varsta de 90 de ani. Fiul lui George Matei Cantacuzino a fost membru onorific al Uniunii Arhitectilor din Romania si presedintele Fundatiei Pro-Patrimonio care s-a implicat activ in restaurarea monumentelor istorice din Romania.  Printul Serban Cantacuzino a murit. 

Vestea despre trecerea in nefiinta a printului Serban Cantacuzino a fost data Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

"Cu deosebita tristete am aflat de trecerea in nefiinta a Printului Serban Cantacuzino, personalitate remarcabila a exilului romanesc, un destin marcat de evenimentele politice ale vremii si de mostenirea istorica. Membru onorific al Uniunii Arhitectilor din Romania, Serban Cantacuzino a fost fondatorul si presedintele Fundatiei Pro-Patrimonio, implicandu-se activ in proiecte de renovare si restaurare a unor monumente istorice din Romania.  Exceptional om de cultura, Printul Cantacuzino participa frecvent la evenimentele culturale organizate de Institutul Cultural Roman al carui prieten si colaborator era. Exemplu de decenta, umanitate, implicare civica si dinamism, Printul Serban Cantacuzino ramane un model pentru comunitatea romaneasca din Marea Britanie. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", este mesajul publicat de Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, pe Facebook.

Citeste si: Doliu la Opera ieseana! Omul care a lasat o amprenta unica in amintirea tuturor a trecut la cele vesnice! Dumnezeul sa-l ierte

Opera Nationala Romana Iasi (ONRI) anunta cu profund regret trecerea la cele vesnice a artistului liric Traian Hudumeac, omul care a lasat o amprenta unica in amintirea tuturor celor care au avut bucuria de a-l avea aproape si care il vor purta vesnic in suflet. Cei care doresc sa aduca un ultim omagiu, o pot face la capela cimitirului Eternitatea, unde a fost depus trupul neinsufletit al artisului. Slujba de inmormantare va avea loc joi, incepand cu ora 12, la acelasi cimitir. "Transmitem sincere condoleante familiei!", este mesajul reprezentantilor ONRI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img