vineri, 29 martie, 2024

DOLIU in sportul romanesc: Un fost international de rugby a murit in urma unui stop cardiac

Distribuie:

Publicat:

Veste tragica pentru sportul romanesc! Fostul international de rugby, Adrian Tinca a murit, in urma unui stop cardiac suferit la Castres (Franta), potrivit Libertatea.ro. Participant la meciul cu Franta din 1987 (3-49), de la Agen, Adrian Tinca (50 de ani) a plecat dintre noi, mult prea devreme, in urma unui stop cardiac.

In prezent antrenor, Tinca se afla in Franta cu o grupa de copii, la un turneu (onorand invitatia fostului sau coechipier Adrian Lungu)! Adrian Tinca era nascut pe 9 ianuarie 1967.
Fostul jucator de treisferturi se afla la Castres, Frantam invitat de cel ce ii era coleg la Farul Constanta si care i-a ramas prieten, Adrian Lungu, cel alaturi de care a devenit campion al Romaniei si care face parte, de ani buni, din staff-ul administrativ al cunoscutei echipe franceze.

Descoperit la CSS 2 Constanta de antrenorul Petre Ianusievici, Tinca a cucerit titlul national la juniori in 1985, iar in 1986 s-a transferat la CSA Steaua, cucerind un titlu de campion.

Din 1987 a jucat numai la RC Farul, devenind campion national de seniori in sezoanele 1994/95 si 1996/97. Unul dintre cei mai buni jucatori de treisferturi ai Romaniei, Tinca a facut pasul si la echipa nationala, in 1987.

Tinca a participat si la Cupa Mondiala din 1987 – Noua Zeelanda, fiind dintre cei mai tineri jucatori din delegatia Romaniei. Maestru al sportului din 1999, Adrian Tinca a activat ca antrenor, intre anii 2002 si 2016, la RC Farul, RC Cleopatra si RC Tomitanii Constanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img