News Flash:

DOLIU la LMK VASLUI: Angelica Dobre a plecat la ceruri

2 Ianuarie 2017
15992 Vizualizari | 0 Comentarii
Cunoscuta profesoară de limba franceză, Angelica Dobre, a cedat lupta cu viaţa. După a lungă şi grea suferinţă, îndrăgitul dascăl a trecut în lumea Îngerilor, lăsând în urmă multe suspine şi regrete.O boală neiertătoare  a răpit-o din mijlocul elevilor, după o îndelungată suferinţă, însă profesoara Angelica-Mariana Dobre va rămâne totdeauna în memoria foştilor elevi şi a  tuturor celor care au cunoscut-o.

„Dominantă în relaţiile cu elevii o constituia colaborarea sinceră, respectul reciproc, toleranţa, dar şi exigenţa, obiectivitatea în evaluarea cunoştinţelor acestora. Intelectual de ţinută, cu un variat spectru de preocupări, implicată în viaţa şcolii, profesoara Angelica Dobre a dobândit, meritat, respectul elevilor, părinţilor şi  colegilor. Dintre activităţile  şi responsabilităţile avute menţionăm: responsabila cercului pedagogic al profesorilor de limba franceză din licee, centrul metodic Vaslui, responsabila comisiei metodice a diriginţilor, centrul Vaslui, metodist al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, calitate în care a făcut parte din comisii pentru inspecţiile speciale şi  examinare la diferite concursuri şcolare pentru obţinerea gradelor didactice", a declarat Nicolae Ionescu, inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Vaslui.

Angelica Dobre a ocupat funcţiile de director adjunct (1996-2005) şi director în perioada 2005-2010, dovedind calităţi manageriale de excepţie, eforturile deosebite  puse   în slujba învăţământului, a LMK,  i-au fost  recompensate cu Diploma „Gheorghe Lazăr", clasa I, cu alte distincţii, iar, de-a lungul anilor, succesele elevilor săi la olimpiade şi concursurile de profil  i-au confirmat prestigiul profesional.

„Profesoara Angelica Dobre s-a implicat în organizarea, în fiecare an, a Festivalului de teatru francofon pentru elevii de liceu, a coordonat manifestările cultural-artistice prilejuite de „Zilele Şcolii", sprijinind  organizarea concursului interjudeţean de matematică „Acad. Radu Miron" şi   editarea revistei Liceului „Diagonale". A participat la numeroase  acţiuni şi  schimburi de experienţă realizate în cadrul programelor europene din Franţa, Pecs (Ungaria)-festivalul de teatru în limba franceză. A colaborat la  proiecte europene, participând la schimburi de experienţă în Portugalia, Italia, Polonia, Letonia, Rusia etc", a mai spus inspectorul Ionescu.

Agelica Mariana Dobre s-a născut la 6 mai 1953, în municipiul Bârlad, judeţul Vaslui. Cursurile primare şi gimnaziale le-a urmat la Şcoala nr. 2, azi „Dimitrie Cantemir", iar cele medii la Liceul nr. 2 - ambele din municipiul Vaslui.A absolvit Facultatea de Filologie, secţia Limba franceză - Limba română, din cadrul Universităţii „ Al. I. Cuza" Iaşi, promoţia 1976. După Revoluţia din 1989, în anii 1990-1995 a urmat  şi Facultatea  de Drept, curs fără frecvenţă, la Universitatea ieşeană, pe care a absolvit-o în 1995. Şi-a început cariera didactică la Liceul Industrial de Construcţii din municipiul Buzău, la 1 septembrie 1976, unde a predat limba franceză până în anul 1980, când a fost transferată la Liceul Industrial nr.1 din Vaslui, iar, după doi ani, a fost detaşată la şcoala din Văleni, judeţul Vaslui, pentru ca, în anul 1984, să fie transferată la Şcoala nr. 3 din municipiul reşedinţă de judeţ. Din 1 septembrie 1985 şi-a desfăşurat activitatea didactică, fără întrerupere, la Liceul „Mihail Kogălniceanu".

Trupul neînsufleţit este depus la Capela Bisericii „Adormirea Maicii Domnului", urmând ca înmormântarea să aibă loc miercuri, 4 ianuarie.

Galerie Foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1985 (s) | 34 queries | Mysql time :0.064190 (s)