sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Doliu în lumea artistică! Am mai pierdut un cântăreț de mare valoare

Distribuie:

Publicat:

În ultima perioadă am pierdut o mulțime de artiști, persoane importante, care au lăsat în urma loc lacrimi, durere, dar și o mare avere culturală. Aflăm astăzi că încă un cântăreț celebru a plecat dintre noi, după ce s-a luptat mult timp cu o boală extrem de grea.

A murit Stonewall Jackson

Lumea artistică este din nou îndoliată, de când a plecat din această lume marele interpret de muzică country Stonewall Jackson. Anunțul trist al morții legendarului cântăreț a fost fîcut The Opry, cel mai longeviv show radiofonic din istorie, printr-un comunicat de presă. Fanii sunt răpuși de durere și au curs mesajele de condoleanțe pe rețelele de socializare.

Familia nu a făcut încă declarații despre cele întâmplate, pentru că toți sunt răpuși de durere, fiind nevoiți să își ia rămas-bun de la marele Stonewall Jackson, la venerabila vârstă de 89 de ani. S-a retras din activitate în urmă cu aproximativ 10 ani, dar până atunci era foarte implicat în multe proiecte și încă apărea la TV.

Ultimii ani au fost destul de grei pentru el, pentru că boala se agravase. De cinci decenii ducea o luptă grea cu demența, dar în ultima perioadă a fost extrem de greu să suporte problemele. A fost un artist iubit, plin de viață și extrem de pasionat pentru meseria sa.

Peste 40 de single-uri în top

Jackson a fost solist și chitarist. El a cântat la Opry începând din 1956 și încă mai apărea în emisiune în 2010, unde făcea furori cu fiecare apariție. Numele său real era Stonewall, după numele generalului confederat Thomas “Stonewall” Jackson.

De-a lungul carierei sale, Jackson a obținut 44 de single-uri în topul Billboard country. „Waterloo” a fost un hit în topurile country și pop în 1959. Alte hituri ale sale, majoritatea în anii 1960, au inclus „Don’t Be Angry”, „B.J. the D.J.”, „Why I’m Walkin’”, „A Wound Time Can’t Erase” și „I Washed My Hands in Muddy Water”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img