miercuri, 24 aprilie, 2024

Doliu în lumea filmului. O actriță îndrăgită de români s-a stins din viață

Distribuie:

Publicat:

Denise Dowse, actriţa americană cunoscută pentru rolurile sale din serialele „Beverly Hills 90210” şi mai recent „Insecure”, s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de sora ei.

Denise Yvonne Dowse a fost o actriță și regizoare americană. Ea este cunoscută mai ales pentru rolurile sale ca doamna Yvonne Teasley în serialul de televiziune Beverly Hills, 90210, judecătorul Rebecca Damsen în The Guardian și Dr. Rhonda Pine în Insecure.

Doliu în lumea filmului

Beverly Hills, 90210 a fost urmărit și iubit de foarte mulți români. Denise Dowse, actriţa americană cunoscută pentru rolurile sale din serial, s-a stins din viață la vârsta de 64 de ani. Sora ei Tracey Dowse a fost cea care a făcut anunţul în cursul zilei de duminică, confirmând o informaţie publicată pe contul de Instagram al actriţei. Anunțul vine la o săptămână după ce Tracey Dowse anunța că sora ei este la spital, în comă, după o meningită severă.

De-a lungul carierei sale de 30 de ani, ea a apărut în numeroase seriale de succes precum „Seinfeld”, Buffy spaima vampirilor”, „Bones”, „New Amsterdam”, „Grey's Anatomy”.

În „Beverly Hills”, serial celebru al anilor 1990, ea interpreta rolul secundar dar recurent al lui Yvonne Teasley, director-adjunct al liceului frecventat de personajele principale. În ultimii ani, Dowse a interpretat-o pe psihologul Molly în „Insecure”, serial creat de Issa Rae şi difuzat de HBO.

În cinema, a apărut în „Ray”, filmul despre Ray Charles, alături de Jamie Foxx, sau în „Requiem For a Dream” de Darren Aronofsky.

Denise Dowse s-a remarcat şi ca regizoare. Ea a semnat recent „Remember Me: The Mahalia Jackson Story”, film biografic despre cântăreaţa americană de gospel.

De ce a murit Luke Perry, din „Beverly Hills”

Luke Perry, un alt actor extrem de îndrăgit din „Beverly Hills” a murit la vârsta de 52 de ani. Certificatul lui de deces a fost făcut public, după ce acesta s-a stins pe patul de spital. În certificatul eliberat de la morgă, este clar specificată cauza morții: Luke Perry a murit în urma unui „AVC uriaș”, suferit în locuința lui din California.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img