miercuri, 24 aprilie, 2024

Doliu în România. A murit un cunoscut fotbalist. A jucat la Dinamo și Rapid

Distribuie:

Publicat:

Lumea fotbalului românesc este în doliu după ce fostul fotbalist de la Gloria Bistrița, Simion Mironaş, s-a stins din viață. Anunțul tragic a fost făcut de fostul său club.

Lumea fotbalului din România este în doliu. Fostul fotbalist Simion Mironaş s-a stins din viață la vârsta de 56 de ani. Tragicul anunț a fost făcut public de către fostul său club, Gloria Bistriţa.

Într-o postare pe pagina de Facebook, gruparea anunță pierderea suferită. Simion Mironaş a înscris în toată cariera sa nu mai puțin de 30 de goluri și totodată a participat la peste 150 de meciuri, spune sursa citată.

„Fostul fundaş al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puţin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame. Îţi mulţumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă şi suporterilor Gloriei!”, a scris gruparea bistriţeană, pe Facebook.

Trebuie menționat faptul că Mironaş a avut o carieră impresionantă în fotbalul românesc. Acesta a mai evoluat printre altele și la CSM Suceava, FC Argeş, Dinamo, Rapid. De asemenea, la Gloria Bistriţa, el a jucat în perioada în care clubul era condus de Jean Pădureanu. Fostul fundaş a strâns 187 de meciuri în Divizia A şi totodată, a marcat 33 de goluri în întreaga sa carieră.

O altă legendă a fotbalului românesc a murit

Menționăm faptul că aceasta este a doua pierdere pentru fotbalul românesc în ultima săptămână. Stere Sertov, fost jucător la Dinamo s-a stins din viață în cursul zilei de joi, la vârsta de 59 de ani. El suferea de diabet și a decedat la Spitalul de Urgență Floreasca.

Și Stere Sertov a avut o carieră impresionantă în fotbal. El a fost campion cu Dinamo în 1981 și a participat cu nationala României la Campionatul Mondial de fotbal de tineret U-20 din Australia, atunci când tricolorii au luat medalia de bronz. După ce s-a retras din fotbal, Sertov a lucrat în Ministrul Afacerilor Interne ca polițist.

Debutul în divizia A la Steaua l-a făcut în 1981, când avea doar 18 ani, într-un meci cu Progresul, câștigat de militari cu scorul de 1-0.

Totodată, el s-a remarcat ca atacant al generației „cangurilor”, medaliată cu bronz la Cupa Mondială U20 din Australia 1981. Sertov a jucat titular în toate partidele și a marcat un gol în partida cu Coreea de Sud (1-0).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img