joi, 28 martie, 2024

Doliu în România: s-a stins un mare român! A fost găsit împușcat

Distribuie:

Publicat:

Este vestea tristă a zilei! Luni a murit Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă. Informația a fost confirmată de către Jandarmeria Română. Potrivit primelor informații, bărbatul a fost găsit fără suflare în locuința sa din Otopeni.

Doliu în România

Florin Zalomir a fost găsit împușcat, iar oamenii legii iau în calcul varianta sinuciderii. Corpul său neînsuflețit a fost descoperit de către o femeie care a sunat la 112 și a alertat autoritățile. Florin Zalomir avea doar 41 de ani și era jandarm. Fusese campion la scrimă, un sport pe care l-a practicat mulți ani.

Echipajul medical sosit la fața locului nu a putut decât să declarae decesul bărbatului. Conform procedurii, a fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov pentru efectuarea de activități din competență.

IPJ Ilfov a informat prin intermediul unui comunicat că acest caz va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.

Potrivit Jandarmeriei București, bărbatul era ofițer în cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și avea 41 de ani. La cea mai recentă evaluare psihologică a fost declarat apt.

Cine a fost Florin Zalomir

Gelu Florin Zalomir, născut la Iași, a fost un sabrer român, vicecampion olimpic la Londra 2012, campion mondial în 2009 și campion european în 2006. A început scrima la vârsta de 10 ani și s-a bucurat repede de succes cucerind o medalie de bronz la Campionatul European de juniori din 1998 de la Bratislava și clasându-se pe locul 5 la Campionatul Mondial de cadeți în același an.

În 2000 a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori din 2000 de la South Bend. De-a lungul carierei sale a obținut numeroase premii și distincții. Palmares- Cupa Mondială –  2006: 3 Cupa Mondială de la Sofia, 2009: 3 Cupa Mondială de la Budapesta, 2010: 3 Cupa Mondială de la Istanbul, 3 Cupa Mondială de la Budapesta, 2011: 3 Cupa Mondială de la Padova.

Jocuri Olimpice: medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Londra (2012)

Campionate europene seniori: medalie de bronz la individual în proba de sabie la Izmir (2006), medalie de aur cu echipa României în proba de sabie la Izmir (2006), medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Plovdiv (2009), medalie de argint cu echipa României în proba de sabie la Legnano (Italia) (2012).

Dumnezeu să-l aibă în paza Sa!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img