News Flash:

DOMNITORUL AL. I.CUZA OMAGIAT IN ORAȘUL NATAL FOTO

21 Martie 2018
1662 Vizualizari | 0 Comentarii
Image 5 1

În perioada 18-20 Martie la Bârlad au fost organizate “ Zilele Cuza”, manifestări dedicate domnitorului român la 198 de ani de la naștere , cel care a văzut lumina zilei la Bârlad. Timp de două zile municipalitatea bârlădeană împreună cu partenerii deja consacrați ( Societatea de Științe Istorice, Asociația „Cultul Eroilor”, Asociația Veteranilor de Război  și Școala „Victor Ion Popa”) s-au străduit să marcheze așa cum trebuie acest eveniment marcat de 36 de ani.

Pe 20 martie 1820, într-o casã boiereascã din Bârlad, situatã în cartierul Podeni, pe strada Alexandru Ioan Cuza Nr. 95A a fost adus pe lume domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Istoricii sustin cã tatãl sãu, Ioan Cuza, a obtinut de la domnitorul Mihai Sutu o slujbã în judetul Tutova. Cum nu aveau locuintã si proprietãti în Bârlad, au fost gãzduiti pentru o vreme de Gheorghe Cuza, fratele lui Cuza tatãl. Marele domnitor a vãzut lumina zilei în casa unchiului sãu si a locuit pentru putin timp alãturi de pãrinti. Casa a fost construită în 1812 de către familia Cuza.

Asadar, daca e 20 Martie atunci este despre Cuza. Ca în fiecare an autoritățile  locale îi aduc un pios omagiu celui care a infăptuit Marea Unire. 

Personalitatea acestuia a fost evocată pe parcursul a trei zile și au culminat cu data de  naștere a domnitorului, cu defilarea militară de  la statuia prințului amplasată în centrul orașului. 

Galerie Foto

Image_4_5_.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037627 (s)