joi, 25 aprilie, 2024

Donald Trump, 95 la suta ales presedinte al Statelor Unite

Distribuie:

Publicat:

UPDATE 8.41 Donald Trump – Hillary Clinton: 264 – 215, potrivit Washington Post. Donald Trump este ca si presedinte SUA.

07.28 Raportul electorilor federali: Donald Trump, 244, Hillary Clinton, 215 – proiectii partiale

Hillary Clinton, a castigat scrutinul in statele Washington, Nevada si Oregon, si are 215 de voturi ale electorilor, in timp ce Donald Trump are 244 de voturi, dupa ce a castigat statele Georgia, Utah si Iowa, conform unor proiectii anuntate de agentia AP.

07:20 Pe masura ce sondajele cresc pentru Donald Trump, tot mai multi americani cauta sa plece din tara. Site-ul de imigratie al Canadei a ”picat” periodic, aparent de la o crestere brusca a traficului.

Candidatul republican, Donald Trump, are sanse 95% sa castige scrutinul prezidential din Statele Unite ale Americii, arata o proiectie realizata de experti ai cotidianului The New York Times.

La categoria “Sanse de castigare a scrutinului prezidential”, Donald Trump este la nivelul “foarte probabil”, respectiv 95%.

La capitolul “Vot popular”, Hillary Clinton pare sa aiba un avans oscilant de 1,2-1,3%, dar Donald Trump ar putea obtine intre 300 si 310 voturi ale electorilor federali, ceea ce i-ar aduce victoria, noteaza NYT.

Pentru a deveni presedinte al Statelor Unite, un candidat trebuie sa obtina cel putin 270 de voturi ale electorilor federali.

07:12 Atmosfera la sediul de campanie a lui Hillary Clinton s-a schimbat fata de cum era in urma cu numai cateva ore. Potrivit reporterilor de la fata locului, sustinatorilor candidatei democrate la presedintie nu le vine sa creada rezultatul de pana acum. Hillary Clinton se astepta la o victorie usoara, insa trebuie sa ia in calcul realitatea unei infrangeri in fata lui Donald Trump.

07.11 Raportul electorilor federali: Donald Trump, 244, Hillary Clinton, 209 – proiectii partiale

Hillary Clinton, a castigat scrutinul in statele Washington si Oregon din nord-vestul SUA, si are 209 de voturi ale electorilor, in timp ce Donald Trump are 244 de voturi, dupa ce a castigat statele Georgia, Utah si Iowa, conform unor proiectii anuntate de agentia AP.

07.07 Proiectii NYT: Donald Trump, sanse 95% de a castiga scrutinul prezidential

Candidatul republican, Donald Trump, are sanse 95% sa castige scrutinul prezidential din Statele Unite ale Americii, arata o proiectie realizata de experti ai cotidianului The New York Times.

06.49 Candidatul democrat la presedintia Statelor Unite, Hillary Clinton, ar putea pierde alegerile daca nu obtine victoria in statele Pennsylvania, Michigan si Wisconsin, informeaza site-ul cotidianului The Guardian.

Dupa ce a pierdut o serie de state-cheie, Hillary Clinton are nevoie sa castige in Pennsylvania (20 de voturi ale electorilor), Michigan (16) si Wisconsin (10) pentru a ramane in cursa.

Aceste state sunt in mod traditionale democrate, insa Trump ar putea ca totusi sa obtina un rezultat bun in unele dintre aceste state ca urmare a sprijinului de care se bucura din partea electoratului alb.

06.40 Pretul petrolului a scazut extrem de puternic, cu 3,38%, si a coborat la 43 de dolari barilul. Pretul aurului a urcat cu 3,55%, la 1,320 dolari uncia, in timp ce argintul a urcat cu 2,09%, la 18,74 dolari, scrie Ziarul Financiar.

Dolarul s-a depreciat cu cu 3,37% in raport cu yen-ul, la 101,58 yeni/dolar, si cu 1,82% in raport cu euro. Fata de lira, dolarul a scazut cu 0,97%.

In acelasi timp, ultimele date ale BBC il arata pe Trump castigator, cu 228 de voturi la 209. Pentru a fi ales, este necesar ca un candidat sa obtina majoritatea voturilor electorilor, adica 270 din totalul de 538 voturi din Colegiul Electoral.

06.20  Donald Trump, invingator in statul-cheie Carolina de Nord

Candidatul republican la presedintia Statelor Unite, Donald Trump a obtinut victoria in statul-cheie Carolina de Nord, dar si in Idaho, iar Hillary Clinton a castigat in statele California si Hawaii, au anuntat unele posturi americane de televiziune.

Republicanul are acum 216 voturi in Colegiul electoral, in timp ce democrata are 197.

Hillary Clinton a castigat in statele California si Hawaii.

In acelasi timp, potrivit datelor de la BBC, Trump conduce cu 222 din voturi, in timp ce Hillary are 197.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img