News Flash:

Donald Trump A SEMNAT! Decretul care va afecta ZECI DE MII de oameni

19 Aprilie 2017
1384 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Statelor UniteDonald Trump a semnat marti noaptea un nou ordin executiv pentru revizuirea programului de vizetemporare care permite companiilor americane sa angajeze muncitori straini inalt calificati. De asemenea, acest ordin va obliga agentiile guvernamentale sa excluda companii straine din licitatiile publice.

Miliardarul republican a semnat asa-numitul ordin executiv ”cumpara american, angajeaza american” in timpul unei vizite la o fabrica din Wisconsin.

Trump va cere departamentelor sa propuna reforme pentru programul care permite aducerea muncitorilor straini inalt calificati in Statele Unite. ”Prin aceste actiuni trimitem un semnal puternic lumii prin care spunem ca ne vom apara muncitorii, ne vom proteja locurile de munca si vom urmari in primul rand interesele Americii”, a declarat presedintele in fabrica Snap-On din localitatea Kenosha, Wisconsin.
Administratia Trump vrea prin acest ordin executiv ca vizele temporare sa fie acordate doar celor mai inalt calificati muncitori straini. Departamentele de Stat, Justitie, Munca si Securitate Interna vor revizui actualul program de vize si isi vor prezenta descoperirile secretarului Comertului, Wilbur Ross. El trebuie sa publice un raport pentru revizuirea programului de vize intr-o perioada de 220 de zile, potrivit Agerpres. Autoritatile americane permit anual intrarea in tara a 85.000 de imigranti prin programul de vize H-1B, care este rezervat pentru cetatenii straini din ”ocupatii de specialitate” si este utilizat in special de catre firmele de tehnologie din Sillicon Valley.
In acest sens este utilizat un sistem de loterie pentru a distribui la intamplare 65.000 de vize, in vreme ce alti 20.000 de absolventi sunt selectati pentru programul H-1B. In ultimii ani, autoritatile americane s-au aratat suprasolicitate de numarul persoanelor care au aplicat pentru programul de vize temporare H-1B. Melania Trump a beneficiat de o viza H-1B in primii ani ca model in New York.

presedintele statelor unite donald trump ordin executiv vize temporare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043149 (s)