joi, 28 martie, 2024

Donald Trump, IDOL in Argentina. Presedintele Macri INASPRESTE legea imigratiei

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Argentinei, Mauricio Macri, a semnat luni un decret de urgenta de inasprire a legii imigratiei, ce prevede interzicerea intrarii in tara a migrantilor cu cazier penal si accelerarea procedurilor de deportare, transmite Xinhua, citand agentia oficiala Telam, potrivit agerpres.

Modificarea legii a fost necesara data fiind ‘situatia critica ce necesita adoptarea de masuri urgente’, a precizat Telam. Decretul invoca ‘actiuni recente de crima organizata’ si ‘dificultatea de expulzare a cetatenilor straini’ din cauza procedurilor complicate in vigoare, care pot dura pana la sapte ani.

Potrivit decretului, numarul cetatenilor straini aflati in inchisori din Argentina a crescut in ultimii ani, ajungand la 21,3% din total populatiei carcerale in 2016. In tara vecina Bolivia, deputati atat de la putere, cat si din opozitie, au criticat masura, denuntand-o ca ‘xenofoba’.

Circa 30% dintre bolivienii aflati in strainatate traiesc in Argentina.

‘Ne vom coordona cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a trimite o delegatie in Argentina, astfel incat Adunarea Legislativa sa fie auzita’, a declarat deputatul Victor Gutierrez, din partidul de opozitie Unitatea Democratica.
In opinia lui Gutierrez, Mauricio Macri nu face astfel decat sa imite declaratiile si actiunile noului presedinte american, Donald Trump, care a emis la sfarsitul saptamani trecute un ordin executiv controversat prin care cetatenilor din sapte state majoritar musulmane – Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen – li se interzice intrarea in SUA. Inasprirea legii imigratiei in Argentina survine dupa ce ministrul securitatii, Patricia Bullrich, a afirmat ca peste o treime dintre detinutii condamnati pentru trafic de droguri si alte infractiuni sunt originari din Bolivia, Peru sau Paraguay.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img