vineri, 29 martie, 2024

Donald Trump iese la ATAC: “Ar face bine sa nu fi inregistrat CONVERSATIILE noastre”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele american Donald Trump l-a atentionat vineri pe fostul director al FBIJames Comey, pe care l-a destituit in mod neasteptat marti, sa nu faca dezvaluiri pentru presa, informeaza AFP. “James Comey ar face bine sa spere ca nu exista ‘inregistrari’ ale conversatiilor noastre inainte sa inceapa sa faca dezvaluiri pentru presa!”, a scris pe Twitter presedintele SUA, intr-o serie de mesaje matinale, asa cum are obiceiul.  Donald Trump a declarat joi, intr-un interviu pentru NBC, ca a avut doua convorbiri telefonice si un dineu cu James Comey, in timpul carora el l-a intrebat daca era vizat de ancheta FBI privind legaturile sale cu Rusia

“Am spus: ‘Daca este posibil, puteti sa-mi spuneti daca exista o ancheta asupra mea?’. El a spus ca nu exista o astfel de ancheta”, a declarat Trump la postul de televiziune american, cu referire la ancheta in curs a FBI cu privire la posibilele legaturi intre anturajul sau si responsabili rusi in timpul campaniei electorale din 2016. 

Potrivit New York Times, Trump i-ar fi cerut lui Comey sa faca o promisiune de loialitate in cursul unui pranz, la o saptamana dupa accederea sa la Casa Aba. Conform ziarului, care citeaza doi asociati ai lui Comey, acesta din urma ar fi refuzat sa faca un astfel de angajament, dar l-ar fi asigurat pe Trump de “onestitatea” sa. Cotidianul newyorkez nu a fost in masura sa spuna daca acest pranz era acelasi pe care l-a evocat Trump la NBC. De asemenea, alte doua anchete sunt in curs in Congres pentru a determina daca o existat un amestec din partea Rusiei pentru a favoriza candidatura republicanului Trump in detrimentul adversarei sale democrate Hillary Clinton. 

Trump a reactionat vineri dimineata la criticile privind comunicarea echipei sale dupa destituirea surpriza a lui Comey. Versiunile au variat de-a lungul zilelor, fiind diferite inclusiv in functie de interlocutori. 

“In calitate de presedinte foarte activ, cu enorm de multe actiuni in curs, nu este intotdeauna posibil pentru echipa mea sa se mentina pe podium cu o exactitate perfecta”, a subliniat miliardarul.  “Poate ca cea mai buna solutie ar fi sa fie anulate pe viitor toate briefingurile de presa si sa fie trimise raspunsurile sub forma scrisa pentru mai multa exactitate”, a spus el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img