sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Donald Trump isi indreapta armele catre Vladimir Putin: “Sanctiunile rusesti vor veni”

Distribuie:

Publicat:

SUA vor adopta luni noi "sanctiuni rusesti" in legatura cu utilizarea armelor chimice de catre regimul sirian, sustinut politic si militar de Moscova, a anuntat duminica ambasadoarea americana la ONU, Nikki Haley, citata de AFP si Reuters. SUA au luat deja numeroase masuri punitive impotriva "comportamentului necorespunzator" al Rusiei intr-o serie de dosare, a amintit ea la canalul Fox News, enumerand expulzarea a 60 de "spioni rusi", ca riposta la otravirea in Marea Britanie a unui ex-agent rus, recentele sanctiuni impotriva "oligarhilor" apropiati Kremlinului si vanzarea de rachete antitanc Ucrainei, conform Agerpres.

Ea a evocat apoi "sanctiunile care continua sa soseasca, ceea ce veti vedea inca de luni". Solicitandu-i-se mai tarziu, intr-o alta emisiune, Face The Nation pe canalul CBS, sa spuna daca Washingtonul va adopta masuri impotriva sustinatorilor presedintelui sirian Bashar al-Assad – Rusia si Iranul – Nikki Haley a raspuns:"Absolut!". "Veti vedea ca sanctiunile rusesti vor veni", a adaugat ea. Secretarul american al finantelor, Steve Mnuchin "le va anunta luni, daca nu a facut-o deja, si ele vor tinti direct toate tipurile de intreprinderi care se ocupa de echipamente legate de Al-Assad si de utilizarea de arme chimice", a continuat ea, lasand sa se inteleaga ca ar putea fi vorba despre sanctiuni tintite impotriva unor societati rusesti.

SUA au efectuat in zorii zilei de sambata lovituri tintite, impreuna cu Franta si Marea Britanie, impotriva regimului de la Damasc, ca riposta la un presupus atac chimic. Ele au vizat exclusiv instalatii legate – potrivit Occidentului – de programul de arme chimice sirian. Dar Washingtonul a promis sa intervina din nou in caz de noi atacuri chimice si a adresat un avertisment Moscovei si Teheranului, promitand sa-si continue campania de asemenea pe cai diplomatice si economice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img