vineri, 26 aprilie, 2024

Donald Trump isi trimite emisarul pentru A ANALIZA situatia din Romania: Cinci intalniri CRUCIALE pentru viitorul tarii

Distribuie:

Publicat:

Donald Trump este foarte interesat de ceea ce se întâmplă în România și a decis să își trimită un om de încredere pentru a face o analiză completă. Astfel, în următoarele zile, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România în perioada 2001-2004, Michael Guest, va ateriza la București.

Diplomatul are o misiune clară din partea Departamentului de Stat: evaluarea de urgență a situației din Romania, având programate cinci întâlniri, scrie Național.

Primele două persoane care vor fi chemate la discuții de Guest sunt diametral opuse din orice punct de vedere: guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și vicepresedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, de la PSD.

Despre Isărescu se știe că este un critic puternic al coaliției guvernamentale, în timp ce Pascu este una dintre vocile puternice ale PSD împotriva a ceea ce se numește ”statul paralel” și anti-Laura Codruța Kovesi.

Michael Guest va aborda subiectul nominalizării Laurei Codruța Kovesi ca posibil procuror european general, dar și protocolul semnat de aceasta pe când era procuror general cu Procuratura Generală a Federației Ruse.

Întrevederea cu Michael Guest poate fi decisivă pentru Mugur Isărescu. Dacă se va prezenta convingător și va primi OK-ul Departamentului de Stat pentru controversata sa politica monetară, atunci este greu de crezut că actuala coaliție de guvernare își va mai permite să declanșeze ”asaltul final” asupra Bancii Naționale, scrie sursa citată.

Trebuie precizat că de mandatul lui Guest ca ambasador al SUA în București se leagă două evenimente istorice: vizita lui George W. Bush la București și intrarea țării noastre în NATO. Michael Guest l-a criticat frecvent pe cel care era premier la acea vreme, Adrian Năstase, pentru toleranța față de corupția generalizată de atunci.

În plus, vizita lui Guest are loc cu puțină vreme înainte de instalarea noului ambasador american de către Administratia Trump.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img