joi, 28 martie, 2024

Donald Trump încearcă să ajungă la un compromis cu Congresul privind imigranţii

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele american Donald Trump se întâlneşte marţi cu congresmeni republicani şi democraţi în încercarea de a ajunge la un compromis cu privire la soarta a mii de imigranţi tineri şi fără documente, ce riscă să fie deportaţi din Statele Unite, relatează Reuters.

Trump, republicanii majoritari în Congresul SUA şi democraţii par să fie departe de un acord, în contextul în care alegerile de la jumătatea mandatului vor avea loc în noiembrie acest an. Liderul de la Casa Albă susţine că doreşte ca orice acord privind imigraţia să includă finanţarea unui zid la frontiera cu Mexicul şi consolidarea restricţiilor privind imigraţia.

''Vom construi zidul'', a spus luni Donald Trump într-un discurs rostit la Nashville, statul Tennessee.

Democraţii doresc un acord care să-i ajute pe cei aproximativ 700.000 de tineri imigranţi a căror protecţie expiră la începutul lunii martie. Însă, sub presiunea imigranţilor, ei sunt reticenţi să-i facă lui Trump vreo concesie în problema zidului, promisiunea sa centrală în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

''Au existat unele discuţii, dar poziţia noastră este clară, iar poziţia lor este oarecum clară. Dorim să explorăm şi să vedem dacă dacă există marjă de negociere'', a afirmat un oficial de la Casa Albă.

Este de aşteptat ca principalii lideri politici din Congres să nu ia parte la întâlnirea de marţi cu Trump. În schimb, lista participanţilor va include parlamentari din ambele partide implicaţi în dezbaterea privind imigraţia, precum senatorii republicani John Cornyn (Texas) şi Tom Cotton (Arkansas) şi senatorul democrat Richard Durbin (Illinois).

Lidera minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a indicat că nu se aşteaptă la mari progrese de pe urma acestei întâlniri. ''Aş fi mai optimistă înaintea acestei întâlniri dacă din partea noastră ar participa oameni care într-adevăr cunosc problema'', a spus Pelosi, care a precizat că acest lucru nu înseamnă că îl critică pe senatorul democrat Richard Durbin.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img