vineri, 19 aprilie, 2024

Donald Trump si afirmatiile obscene: Dupa scandal, milioane de femei destainuie ca au fost agresate sexual

Distribuie:

Publicat:

Scriitoarea canadiana Kelly Oxford a cerut femeilor sa marturiseasca pe Twitter despre atacurile sexuale pe care le-au suferit, dupa remarcile obscene ale lui Trump la adresa femeilor. Milioane de femei au impartasit experientele lor de agresiune si viol pe Twitter, in urma comentariilor lui Trump.

Pe fondul indignarii fata de remarcile lui Trump, scriitoarea canadiana Kelly Oxford a cerut femeilor sa destainuie pe Twitter despre primele atacuri, descriind ea insasi prima data cand a fost agresata sexual, intr-un autobuz, pe cand avea 12 ani. Oxford a continuat sa descrie cinci atacuri sexuale, relateaza The Guardian.

Raspunsurile la postarea ei de Twitter ei au fost in numar coplesitor, cu Oxford spunand ca a primit raspunsuri la rata de 50 pe minut, timp de 14 ore. “Oricine neaga aceste fapte de abuz sexual”, a scris ea, “sa priveasca la timeline-ul meu, acum”.

Povestile, care pot fi vizionate in cronologia ei de pe Twitter, au inclus litanii cu numeroase abuzuri sexuale suferite de femei, inclusiv violuri. Scriitoarea canadiana a declarat ca milioanele de raspunsuri au lasat-o intr-o stare de “soc cumplit” si a cerut americanilor sa nu ignore marturia femeilor.

Donald Trump, candidatul republican la functia de presedinte al SUA, a prezentat scuze dupa aparitia unei inregistrari care il surprinde facand comentarii obscene despre femei, promitand ca va fi “un om mai bun”, dar acuzand-o pe Hillary Clinton de acte de intimidare si pe Bill Clinton de abuzuri.

Acuzat ca a facut comentarii cu caracter sexual explicit despre femei, Donald Trump a declarat: “Am spus si am facut lucruri pe care le regret. Dar toti cei care ma cunosc stiu ca aceste lucruri nu reflecta cine sunt cu adevarat. Am spus, am gresit, imi cer scuze”.

“Voi fi un om mai bun de acum inainte”, a adaugat Donald Trump, citat de site-ul Politico.com.

O inregistrare video din anul 2005 il surprinde pe Donald Trump, la acea vreme moderator al unei emisiuni tv, vorbind explicit despre atingerea femeilor.

“Este vorba de o tentativa de distragere a atentiei de la problemele importante cu care ne confruntam”, a subliniat Donald Trump, citat de site-ul agentiei Reuters.

Insa controversatul politician republican nu s-a oprit la scuze, amintind de actele de infidelitate ale fostului presedinte Bill Clinton, sotul candidatei democrate Hillary Clinton: “Bill Clinton chiar a abuzat femei, iar Hillary a intimidat, a atacat si a facut de rusine propriile victime”.

“Multe din declaratiile mele au avut ca scop divertismentul, nimeni nu are mai mult respect pentru femei decat mine”, a afirmat Donald Trump intr-un interviu acordat postului KSNV-TV.

De-a lungul timpului, Donald Trump a fost acuzat ca a facut numeroase declaratii catalogate misogine.

Recent, candidatul republican a avut un schimb de replici cu fosta castigatoare Miss Universe Alicia M., o sustinatoare a democratei Hillary Clinton, numind-o pe tanara “dezgustatoare” si amenintand ca va dezvalui o inregistrare video compromitatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img