sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dorada la cuptor – cum se face marinada si cat timp se lasa pestele la copt

Distribuie:

Publicat:

Dorada la cuptor – rețeta simplă cu care nu dai greș • Ce ingrediente sunt necesare pentru marinadă • La ce temperatură și cât timp se coace peștele •

Dorada la cuptor este întotdeauna pe lista mea de „chestii de mâncat fără să strâmb din nas” când mă bate gândul să mai slăbesc. Cu un pic de ajutor din partea marinadei, dorada la cuptor este o minunăție de preparat: gustos, sățios și sănătos!

Îmi place foarte mult dorada la cuptor pentru că are o carne dulce, zemoasă și slabă, iar oasele sunt mari, ușor de scos.

Află mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru marinadă și modul de preparare pentru această delicioasă dorada la cuptor!

Dorada la cuptor – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente pentru marinadă:

0 de mililitri de ulei de floarea-soarelui

1 legătură de pătrunjel tocat

1 legătură de usturoi verde tocat (3-4 fire)

1 lingură cu vârf de sare grunjoasă

1 linguriță de piper alb măcinat

1 linguriță de boia iute

1 linguriță de chili măcinat

Mod de preparare:

Se amestecă bine ingredientele și se „masează” peștele eviscerat și crestat (eu am avut două dorade, cărora le-am tăiat cozile, aripile și crestele). Se umple generos și burta peștelui cu amestecul de marinadă.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img