News Flash:

Dosarul de candidatura a Bucurestiului la organizarea unor meciuri de la Euro-2020, transmis la UEFA

24 Aprilie 2014
1532 Vizualizari | 0 Comentarii
Dosarul de candidatura a orasului Bucuresti la organizarea unor meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din anul 2020 a fost transmis, joi, la UEFA, se arata intr-un comunicat al Directiei Informare si Relatii Publice a Ministerului Afacerilor Interne.

 "Completarea si finalizarea celor 12 sectiuni ale dosarului de candidatura au necesitat un efort complex in care au fost angrenate structuri guvernamentale, Primaria Municipiului Bucuresti, Federatia Romana de Fotbal, alte institutii si organizatii. Dosarul de candidatura contine prezentari ale unor aspecte juridice, politice, economice, sportive, de infrastructura, de dezvoltare durabila, responsabilitate sociala si de tehnologia informatiei relevante pentru organizarea EURO 2020, precum si o descriere amanuntita a facilitatilor existente pe Arena Nationala, a spatiilor adiacente si a dezvoltarilor care vor avea loc in proximitatea stadionului si in oras, pana in anul 2020. Dosarul este insotit de harti, planuri si imagini, precum si de garantii emise de autoritatile romane privind angajamentul de a indeplini cerintele formulate de UEFA pentru organizarea jocurilor din cadrul EURO 2020", precizeaza comunicatul.

Redactarea finala si editarea dosarului de candidatura a fost realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). "Se poate afirma ca, prin continutul sau, dosarul de candidatura transmis de Romania la UEFA intruneste toate conditiile solicitate de catre forul continental si ca tara noastra are o sansa certa pentru a primi dreptul de a organiza meciuri in cadrul Turneului Final al UEFA EURO 2020", se mai arata in comunicatul citat.

Presedintele de onoare al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca Romania are sanse importante de a primi organizarea unor meciuri din cadrul Euro-2020.

Campionatului European din 2020 va fi organizat in 13 orase europene diferite. Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion. Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special, iar alta pentru pachetul obisnuit si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033272 (s)