joi, 28 martie, 2024

Dosarul flagrantului de la usa ministerului condus de Liviu Dragnea, la sentinta finala. Emotii pentru un fost secretar de stat

Distribuie:

Publicat:

Instanța supremă urmează să anunțe astăzi decizia definitiva în cazul fostului secretar de stat în ministrul Transporturilor, Valentin Preda, și al fostului ofițer DNA, Dan Manolachi, dosarul având legătură cu Tel Drum, potrivit informațiilor apărute în spațiul public.

În mai 2017, Curtea de Apel București a decis condamnarea lui Valentin Preda la 6 ani de închisoare, precum și a unui fost ofițer de poliție judiciară al DNA, Dan Emil Manolachi, la 8 ani de detenție, acuzațiile fiind de corupție și divulgare de informații secrete de stat.

Mai exact, procurorii spun că ofițerul DNA ar fi fotografiat o notă secretă a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum şi i-ar fi trimis-o fostului secretar de stat.

Ulterior, DNA l-a ridicat pe Valentin Preda din fața ministerului Dezvoltării, condus la acel moment de Liviu Dragnea, existând speculații potrivit cărora acesta ar fi fost destinatarul informațiilor secrete.

Fostul premier Victor Ponta declara, anul trecut, intr-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO, ca ţinta flagrantului ar fi fost chiar Liviu Dragnea, însă acesta a fost informat de o persoană importantă din SRI, iar procurorii DNA şi-au limitat operaţiunea la Preda.

Alte 6 persoane au fost condamnate la pedepse intre 3 ani cu suspendare și cinci ani. O singura persoana a fost achitata.

Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2014 de DNA, Manolachi fiind acuzat că l-a prevenit pe fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda privind organizarea unui flagrant de către procurori.

Valentin Preda a fost trimis în judecată de DNA după ce ar fi cerut mită 200.000 de euro pentru a urgenta încheierea unui contract privind extinderea sistemului informatic al rovinietei între CNADNR şi o firmă, în 28 noiembrie 2012.

Dan Emil Manolachi ar fi fotografiat documente ce conţineau informaţii considerate secret de stat – nivel strict secret şi le-a pus la dispoziţia lui Preda, care intenţiona să le trimită unei persoane vizate de cercetările din acel dosar penal. Manolachi ar fi fotografiat o notă secretă a SRI care viza activitatea firmei Tel Drum, spun procurorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img