News Flash:

DOSARUL pentru ABUZ in serviciu al lui Mihalachi, stramutat la IASI.

23 Iulie 2014
1844 Vizualizari | 0 Comentarii
Deoarece a intervenit in cazul atribuirilor traseelor de transport in judetul Vaslui, Vasile Mihalachi, vicepresedinte al Consiliului Judetean, dar si mana dreapta a baronului Dumitru Buzatu, este cercetat pentru abuz in serviciu, iar dosarul va fi mutat spre judecare la Iasi.

Saptamana trecuta, Curtea de Apel Iasi a admis cererea de stramutare formulata de vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, si ceilalti patru inculpati in dosarul in care sunt judecati pentru abuz in serviciu, in cazul licitatiei privind atribuirea traseelor de transport judetean.

Potrivit procurorilor DNA, alaturi de Vasile Mihalachi au mai fost trimisi in judecata si Liviu Butnaru, directorul Agentiei Judetene a Autoritatii Rutiere Vaslui, Vasile Vieru, director executiv adjunct in cadrul Directiei Tehnice a CJ Vaslui si Danut Ropota, referent in cadrul Agentiei Judetene a Autoritatii Rutiere Romane.

 Fragmente din rechizitoriu DNA

 „In aceasta modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui. Pe de alta parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma totala de 2.659.845 lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal.“, se mai arata in rechizitoriu.

 “In anul 2008, inculpatii Butnaru Liviu, Mihalachi Vasile, Vieriu Vasile si Ropota Danut, care, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, prin incalcarea atributiilor de serviciu si a legislatiei in vigoare care reglementeaza transportul public judetean, au determinat inlaturarea unor societati comerciale - operatori de transport public rutier - de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au castigat licitatiile in mod legal, fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii. In aceasta modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui. Pe de alta parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma totala de 2.659.845 lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal. Societatile comerciale ale caror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit parti civile in procesul penal cu suma totala de 140.000 euro”.scrie Adevarul.ro

vasile mihalachi dna
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042358 (s)