vineri, 26 aprilie, 2024

Două permise de conducere false descoperite la controlul de frontieră din Albiţa

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit două permise de conducere false asupra a doi bărbați cu cetățenie română şi  R. Moldova.

 În data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 06.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, pasageri     într-un autoturism, doi bărbați cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29, respectiv 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care au fost descoperite ascunse, asupra celor în cauză, câte un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, respectiv, însemnele autorităţilor poloneze, având imprimate datele și fotografiile celor doi.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. 

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat permisele de conducere descoperite la controlul de frontieră prin intermediul unor conaționali, ale căror date nu le cunosc, contra sumei de 300 de euro fiecare și că intenţionau să folosească documentele pentru a se angaja mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img