vineri, 19 aprilie, 2024

Doua alcoolemii uriase au fost descoperite de politistii vasluieni in timpul actiunii ROADPOL – Alcohol and Drugs

Distribuie:

Publicat:

În perioada 04 – 10 mai 2022, la nivel european, s-a desfășurat acțiunea ROADPOL – Alcohol and Drugs pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

             Astfel, în perioada 7 – 8 mai, 52 de polițiștii din cadrul structurilor rutiere și de ordine publică, ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere consumul de alcool și droguri.

             În cadrul acestor activități, au fost testați alcoolscopic peste 890 de conducători auto, 26 dintre aceștia fiind depistați sub influența alcoolului, fiind întocmite 8 dosare penale.

Exemplificăm:

Sâmbătă, 07 mai 2022, ora 21:12, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245 M, în comuna Poienești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

          Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

**                                   

Duminică, 08 mai 2022, ora 21:12, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Bălești, comuna Cozmești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 48 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

          Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

 

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.   

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img