marți, 23 aprilie, 2024

Doua explozii au lasat in urma cel putin 21 de morti, intre care patru jurnalisti. Sunt mai mult de 30 de raniti.

Distribuie:

Publicat:

Doua explozii sinucigase au avut loc la Kabul, iar numarul mortilor si ranitilor este socant.

Prima explozie a avut loc in centrul capitalei afgane, iar a doua in acelasi loc, dar dupa ce se stransesere foarte multi oameni. La fata locului se afla si un grup de jurnalisti straini, dintre care prima victima confirmata este fotograful AFP Shah Marai, iar cea de a doua un cameraman al televiziunii Al Jayeera, mort si el.

Intre cele doua explozii a fost o pauza de 30 de minute, timp in care sinucigasul a pretins ca este cameraman si a detonat explozibilul in zona in care mai multi jurnalisti straini relatau despre prima explozie. Tragedia a socat pe toata lumea, iar numarul victimelor poate creste de la un minut la altul.

CITESTE SI: Arabia Saudita a interceptat o racheta care se indrepta spre Riad. Cine ar fi lansat-o

Fortele de aparare antiaeriana ale Arabiei Saudite au interceptat, miercuri, o racheta balistica care se indrepta spre capitala Riad.  

Potrivit colonelului Turki Al-Maliki, purtatorul de cuvant al coalitiei sub comandament saudit care lupta impotriva rebelilor houthi in Yemen, racheta interceptata deasupra capitalei Riad era de provenienta „iraniana”. Iranul este cel mai mare rival regional al Arabiei Saudite, conform AFP, citat de Agerpres.

Mai inainte, un jurnalist AFP la Riad a declarat ca a auzit trei explozii puternice deasupra capitalei saudite. La randul lor, rebelii houthi, sustinuti de Iran, au anuntat, prin intermediul postului lor de televiziune Al-Massira, ca au lansat un „atac balistic major” asupra mai multor regiuni si tinte din Arabia Saudita, intre care Ministerul Apararii din Riad, o cladire a companiei petroliere Aramco din Najrane (sud) si orasul Jizan (sud). CONTINUAREA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img