vineri, 19 aprilie, 2024

DOUA INSTITUTII SCOLARE BARLADENE PE PRIMELE POZITII IN CLASAMENTUL “ SCOALA EUROPEANA”

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Educatiei Nationale, prin Directia Generala Educatie Timpurie, Invatamant Primar si Gimnazial, continua si in anul scolar 2017-2018 competitia pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana”.

Aflata la cea de a XV-a editie, aceasta initiativa a Ministerului Educatiei Nationale se bucura de recunoastere din partea institutiilor europene.

Competitia se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale. Odata obtinut,certificatul „Scoala Europeana” este valabil pentru o perioada de trei ani, dupa care scoala trebuie sa candideze din nou pentru a reconfirma titlul obtinut.

Concursul consta in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in
documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii.

Etapele competitiei s-au desfasurat dupa urmatorul grafic:  aprilie 2018 (data postei)- termenul limita pentru trimiterea candidaturilor; 23- 27 aprilie 2018: evaluarea candidaturilor; mai –iunie 2018: acordarea certificatelor, in cadru festiv.

In urma analizarii documentelor trimise rezultatele la nivel national sunt : pe primul loc s-a situat Scoala Generala “ Vasile Parvan” din Barlad cu 192 de puncte, pe locul trei gasim tot o institutie scolara barladeana fiind vorba despre Scoala Generala “ Manolache Costache Epureanu” care a obtinut un scor de 189 puncte, iar pe locul zece ii gasim pe cei de la “ Stroe S. Belloescu” cu 176 . In clasament ii regasim si pe cei de la Colegiu Tehnic “ Al. I. Cuza” si Scoala Generala “ George Tutoveanu” .

Editia din 2014 s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Parlamentului European, iar in 2016, in cadrul celei de-a VII-a editii a Premiilor de Excelenta IER pentru promovarea spiritului si valorilor europene, Institutul European din Romania a premiat Directia Generala Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, ca promotor si coordonator al acestei competitii. La cele 14 editii ale competitiei (2004-2017) au participat 1789 de unitati de invatamant din toate judetele tarii si 714 dintre acestea au primit certificatul si trofeul „Scoala Europeana”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img