joi, 25 aprilie, 2024

Doua principii de baza care te ajuta sa slabesti fara efort

Distribuie:

Publicat:

Stii ca trebuie sa bei multa apa si sa ai grija la alegerile alimentare pe care le faci. Dar, oamenii de stiinta au identificat doua principii de baza care te ajuta sa slabesti fara efort.
Kilogramele in plus sunt o adevarata bataie de cap pentru oricine, insa exista atat de multe reguli de slabit incat nu mai stii pe care sa le urmezi. Alegerile alimentare corecte, exercitiile si un consum ridicat de apa se numara printre cele mai importante reguli, cunoscute de oricine isi doreste sa scape de cateva kilograme luate in plus. Insa, se pare ca oamenii de stiinta au mai identificat doua dintre cele mai importante principii care functioneaza fara sa depui mare efort. Poate nu te-ai gandit pana acum, dar se pare ca dimensiunea farfuriilor pe care le folosesti, precum si culoarea acestora au un impact semnificativ asupra creierului. Aceste doua trucuri te pot ajuta sa mananci mai putin si sa slabesti fara efort!

Mare atentie la dimensiunea farfuriilor!

Potrivit specialistilor citati de BrightSide, dimensiunea si culoarea farfuriilor au o importanta cruciala atunci cand tii dieta. Nimeni nu s-ar fi gandit la acest aspect, dar se pare ca tocmai acestea te pot ajuta sa controlezi mult mai usor cantitatea de mancare pe care o consumi. In primul rand trebuie sa renunti la toate farfuriile imense si sa tii la indemana doar farfuriile obisnuite, de dimensiuni mai mici. Un studiu recent arata ca aceeasi cantitate de mancare va arata cu totul diferit in ochii nostri in functie de farfuria pe care o alegem. Daca pui o portie mica pe o farfurie imensa, mintea ta va gandi ca nu este suficienta mancare, astfel ca tentatia de a adauga mancare este una mult prea mare. 

In schimb, daca pui aceeasi cantitate de mancare pe o farfurie obisnuita vei constata ca portia arata mult mai mare, astfel ca creierul nu te mai poate pacali ca mai trebuie sa adaugi mancare. Astfel te asiguri ca mananci normal, portii obisnuite si nu faci excese culinare. Este primul pas si cel mai important care te ajuta sa slabesti sanatos si fara sa simti senzatia de foame. Farfuriile cu un diametru de 25 centimetri sau mai putin te pot ajuta sa controlezi cantitatea de mancare consumata si sa reduci aportul caloric cu 22%. 

Mare atentie la culoarea farfuriilor!

Un alt lucru care conteaza la fel de mult precum dimensiunea farfuriilor este legat de culoarea acestora. Potrivit specialistilor, pe langa dimensiunea farfuriei, la fel de mult conteaza si ce culoare are ea. Ca sa te ajute la slabit, trebuie sa alegi acele farfurii care realizeaza un contrast puternic cu mancarea pe care o consumi. 

De exemplu, vrei sa mananci paste cu sos alb sau paste cu sos rosu. Care e cea mai buna farfurie pentru ele? Potrivit specialistilor, daca pui pastele cu sos alb intr-o farfurie alba, exista un risc extrem de mare ca sa mananci mult mai mult pentru ca nu exista niciun contrast intre culori si nu ai cum sa vezi ca portia de mancare este prea mare. In schimb, daca folosesti o farfurie rosie, vei constata imediat un contrast puternic intre pastele cu sos alb si farfuria rosie, lucru care te ajuta sa-ti dai seama de cantitatea de mancare si sa te rezumi la o portie normala. Studiile arata ca atunci cand exista un contrast intre mancare si farfurie, se consuma o cantitate cu 30% mai mica de mancare. 

Cu cat exista un contrast mai puternic intre mancare si farfurie, cu atat este mai bine pentru silueta, sustin specialistii. Un alt truc la care poti sa apelezi este acela de a opta pentru farfurii albastru deschis, deoarece specialistii au constatat ca aceasta culoare actioneaza asupra creierului prin suprimarea senzasiei de foame. Si cum niciun aliment in starea lui naturala nu va fi albastru, vei avea mereu si un contrast puternic intre mancare si farfuriile folosite. 

Pe langa aceste principii de baza care te ajuta sa sbalesti fara efort, specialistii sustin ca este foarte important sa bei 1-2 pahare cu apa inainte de fiecare masa principala. Acest mic truc te ajuta sa potolesti senzatia de sete si sa mananci mai putin. Este si un truc foarte bun pentru persoanele care uita sa bea apa pe parcursul zilei si pot sa fac acest lucru inainte de fiecare masa. Retine ca un consum ridicat de apa te ajuta sa arzi cu 30% mai multe calorii, astfel ca nu ai nicio scuza sa nu bei apa suficienta in timpul zilei. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img