joi, 28 martie, 2024

Doua remedii din natura pentru caderea parului

Distribuie:

Publicat:

Nu se prezinta in ambalaje atragator colorate si nici nu au miresme care ar cuceri si nasurile pretentioase, insa fac minuni care dureaza. Este vorba despre tincturile obtinute din urzica si din ardei iute, care-ti sar in ajutor atunci cand pierzi mai mult de 100 de fire de par pe zi.

Tinctura de ardei iute, considerata initial o ciudatenie in materie de leacuri pentru par, lichidul cu miros intepator a convins, prin calitatile sale fabuloase, multe urmase ale Evei care sufereau pentru podoaba lor capilara. Stopeaza caderea firelor de par si, totodata, stimuleaza circulatia sangvina la nivelul scalpului, incurajand astfel indesirea si cresterea mai rapida a parului. Preparatul se gaseste, la pret foarte mic, in farmaciile naturiste, iar cei care l-au folosit spun ca este miraculos. Ideal este sa torni tinctura intr-un recipient tip spray, pentru a facilita aplicarea ei la radacina firului de par. Daca nu, pastreaza ambalajul original, fa carari pe toata suprafata scalpului si, cu ajutorul pipetei, toarna la radacina cateva picaturi de tinctura, apoi maseaza energic. Nu trebuie sa te sperie nici mirosul lichidului, pentru ca se estompeaza in scurta vreme, nici senzatia de arsura pe care o vei simti, intrucat ardeiul iute stimuleaza circulatia sangelui. Spala parul dupa cel putin 12 ore! Nu folosi tinctura de ardei iute daca ai pe scalp leziuni sau iritatii!

Tinctura de urzica, folosita frecvent in bucatarie, urzica este o planta cu multiple proprietati vindecatoare, iar in cosmetica, este renumita pentru efectele sale benefice asupra podoabei capilare. Se cunoaste deja faptul ca este un dusman aprig al matretii recurente, insa demna de luat in seama este si calitatea sa de regenerator al parului. Cum o folosesti: tinctura are efecte vizibile cand este folosita singura, insa, combinata cu tinctura de ardei iute sau de mesteacan, ofera rezultate extraordinare. Se aplica la radacina firului de par, avand grija sa fie bine raspandita in toate zonele scalpului. Se maseaza energic, iar parul se spala cel mai devreme a doua zi. Important: adauga in tinctura de urzica sucul stors de la o lamaie. Acesta va potenta efectele tratamentului, curatand natural pielea capului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img