vineri, 26 aprilie, 2024

Doua tipuri de exercitii pot reduce riscul aparitiei unei boli de inima chiar si la jumatate

Distribuie:

Publicat:

Nu este niciun secret ca exercitiile fizice regulate sunt esentiale pentru imbunatatirea sanatatii inimii. Totusi, pentru cei care doresc sa reduca in mod considerabil riscul aparitiei unei boli cardiace, un antrenament care combina doua tipuri de exercitii este combinatia perfecta.

Este vorba despre yoga si exercitii aerobice (precum alergatul), care sunt eficiente in mod particular pentru tinerea departe a bolilor de inima, conform unui studiu de la HG SMS Hospital din India. Echipa de cercetatori a folosit datele culese de la 750 de pacienti care au fost diagnosticati cu boli cardiace si care au avut trei regimuri diferite de exercitii fizice: exercitii aerobice, yoga sau exercitii aerobice si yoga, scrie descopera.ro, care citeaza MSN.

Toate trei grupurile au participat la trei sesiuni de cate sase luni pentru aceste antrenamente. La sfarsitul experimentului, cei care au facut doar exercitii aerobice sau yoga au prezentat reduceri similare a presiunii sangelui, a indicelui de masa corporala si a colesterolului. Comparativ, grupul care a combinat ambele tipuri de exercitii au aratat o sanatate imbunatatita de doua ori fata de celelalte doua grupuri.

Mai mult decat atat, yoga a crescut capacitatea creierului, a prevenit durerile de spate si chiar a batut senzatia de oboseala des intalnita care se intalneste la multe persoane.

Combinatia este insa cea care aduce pe departe cele mai multe beneficii, conform cercetatorilor. „Combinarea exercitiilor de yoga indiana cu exercitii aerobice reduc stresul mintal, fizic si vascular si poate duce la o descrestere a mortalitatii din cauza bolilor cardiovasculare”, au precizat in lucrare co-autorii Dr. Sonal Tanwar si Dr. Naresh Sen, ambii de la HG SMS Hospital din India.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img