sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dr. Ovidiu Bojor dezvaluie reteta anti-imbatranire. ”Eu am adoptat un stil de viata sanatos abia dupa varsta 50 de ani. Mai exact, am adoptat regula celor „trei de opt”

Distribuie:

Publicat:

Doctorul in farmacie Ovidiu Bojor ne invata cum sa traim mai mult si mai bine prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare si prin folosirea remediilor naturale. La 92 de ani, fitoterapeutul are o viata activa si dezvaluie tuturor secretele longevitatii.

”Secretul consta in cumpatare. Poate o sa va mire, dar eu am devenit adeptul stilului de viata sanatos abia dupa varsta de 50 de ani. Mai exact, am adoptat regula celor „trei de opt”, ideal pentru a trai cat mai mult si mai bine. Aceasta regula consta in respectarea celor opt ore de activitate, opt ore de odihna activa (lectura, muzica, plimbari si cat mai putin stat in fata televizorului sau a calculatorului) si opt ore de somn. Chiar daca uneori muncesc mai mult de opt ore, niciodata nu renunt la cele opt ore de somn. Dar cel mai important lucru este sa nu faci din exceptie o regula de viata,” a explicat fitoterapeutul.

Ovidiu Bojor a dezvaluit si care sunt regulile alimentare de la care nu se abate. ”In ceea ce priveste alimentatia, se spune ca suntem ceea ce mancam si cum mancam. Metaforic vorbind, unii oameni mananca cu polonicul, iar altii cu lingura. Repede si pe fuga. Eu, in schimb, mananc cu „lingurita”, adica mestec fiecare imbucatura de cel putin 20 de ori. Si stiti de ce? Pentru ca digestia incepe in cavitatea bucala, sub actiunea enzimelor si, prin urmare, stomacul nu mai trebuie sa munceasca pana la epuizare. Asa se explica faptul ca am o stare de sanatate buna la 92 de ani.  Nu am probleme de tranzit intestinal si, in plus, imi sunt protejati ficatul si rinichii. Nu mai vorbesc de influenta asupra psihicului. In plus, mananc putin si des. Recomand cinci mese usoare pe zi, in jurul orelor 9, 12, 16, 18, 21,” a completat doctorul in farmacie.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img