joi, 25 aprilie, 2024

Dragnea a luat in vizor compania austriaca OMV: ‘Institutiile responsabile din statul roman trebuie sa verifice si sa ia masurile corespunzatoare’

Distribuie:

Publicat:

Liviu Dragnea a declarat, întrebat dacă va cere rezilierea contractului cu OMV pentru exploatarea petrolului în zona Valea Amaradiei, Gorj, unde au avut loc explozii, că va solicita instituțiilor statului să verifice dacă condițiile de legalitate sunt îndeplinite de compania austriacă.

 

Întrebat, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, dacă va rezilia contractul cu OMV, care exploatează zăcămintele din Valea Amaradiei, în contextul în care de-a lungul timpului din cauza instalației învechite și a nerespectării clauzelor contractuale de către companie au avut loc explozii în care au murit oameni, Liviu Dragnea a spus că va cere instituțiilor statului să facă verificări.

„Eu personal nu pot să reziliez niciun contract cu nicio companie, dar cred că, dacă este așa cum spuneți dumeavoastră, cred că instituțiile responsabile din statul român trebuie să verifice și să ia măsurile corespunzătoare. Dacă e așa cum spuneți dumneavoastră este foarte grav și nu numai aici, peste tot instituțiile statului trebuie să aplice legea, pentru că din păcate foarte mulți ani a fost așa o foarte mare rezervă, teamă în a încerca să se controleze dacă marile companii respectă legea în România. Ca și cum aici ar trebui să fie un sat fără câini”, a afirmat Liviu Dragnea,într-o conferință de presă susținută duminică Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizația PSD Gorj.

„Sigur că sprijinim orice investiție în România, dar cu respectarea legii, atât în ceea ce privește condițiile de mediu, cât și în ceea ce privește siguranța populației și respectarea tuturor reglementărilor în vigoare în orice zonă. Eu cred că cei care ar trebui să audă au auzit, dar o să le mai zic și luni să verifice dacă această informație este cea corectă”, a completat președintele PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img