vineri, 26 aprilie, 2024

Dragnea, către protestatarii față de propunerile de modificare a legilor Justiției: Să încercăm să avem dezbateri așezate

Distribuie:

Publicat:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis, duminică, un mesaj celor care protestează față de propunerile de modificare a legilor Justiției, precizând că sunt necesare “dezbateri așezate”, în România, “pe cele mai sensibile probleme”.

Întrebat la Antena 3 ce mesaj le transmite oamenilor care vor să protesteze față de propunerile de modificare a legilor Justiției, Dragnea a răspuns: “Să așteptăm și să încercăm, poate reușim, să începem să avem dezbateri așezate în România, pe cele mai sensibile probleme. Să putem avea dezbateri așezate. Dacă reușim toți să rezistăm la această tentație… Dumneavoastră vedeți în ce situație suntem? Cineva vine cu niște propuneri. Până și simpla propunere, și simplul gând trebuie să genereze atacuri, violențe verbale și foarte multe critici”.

Potrivit liderului PSD, aceste propuneri sunt doar “începutul unui proces”.

“Totuși să avem răbdare și să putem să dezbatem în mod civilizat. Este de fapt doar începutul unui proces. Pe de altă parte, este o mulțime uriașă și tăcută în România care așteaptă aceste lucruri, uriașă, din ce în ce mai mare”, a mai spus Dragnea.

El a afirmat că este dispus să își asume “toate riscurile” pentru a duce “până la capăt” acest proces.

“Sistemul nu se lasă ușor (…) Sunt ani de zile de construcție, ani de zile de legături făcute, știute, neștiute, la vedere, obscure și aici nu e vorba neapărat de oamenii care sunt acolo, e vorba de un concept care a fost gândit, poate în 2005, poate în 2006, și care a fost pus în practică an de an. Nu este ușor, dar cu răbdare, eu asumându-mi toate riscurile, acest proces trebuie dus la capăt, proces de însănătoșire a sistemului”, a mai spus Dragnea.

Totodată, întrebat dacă se dorește intrarea sa la închisoare, Dragnea a spus: “Pentru mine nu mai e un secret demult (…) Eu n-am cum să stau în genunchi. Dacă e să mor, mor în picioare. Adică nu poți să treci prin viață, prin niște poziții publice și în urma ta să rămână doar teamă, nervi, frică sau… Nu mai e cazul. La mine nu e cazul. Cred foarte mult în ceea ce am propus în campania electorală”.

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img