vineri, 19 aprilie, 2024

Dragnea: Eu nu vreau plecat pe nimeni; să stea doamna Kovesi cat vrea la DNA

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, susţine că nu doreşte ca Laura Codruţa Kovesi să plece de la conducerea DNA.

"Eu nu vreau plecat pe nimeni, fiecare să plece când îi vine sorocul şi aici nu se pune problema să plece cineva sau altcineva. Problema e mult mai gravă, eu nu mă duc după discuţiile astea. Aici nu e vorba despre cine este într-o anumită funcţie, e vorba de o practică urâtă, periculoasă, nedemocratică, de poliţie politică ce se întâmplă în România. Asta că o vreau eu plecată pe Kovesi – să stea doamna Kovesi cât vrea la DNA!", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD, întrebat despre stenogramele făcute publice de DNA în cazul Vlad Cosma, în care apărea că şeful PSD ar fi vrut ca Laura Codruţa Kovesi să fie schimbată de la conducerea instituţiei.

Întrebat cum comentează acuzaţiile fostului premier Victor Ponta referitoare la relaţia cu Kovesi, Dragnea a arătat cu nu doreşte să intre într-o polemică cu acesta.

"Nu vreau să mă duc într-o discuţie cu dl Victor Ponta, pentru că subiectul este altul, dar ce vreau să spun – că n-o să rămână nelămurite aceste lucruri privind numirea doamnei Kovesi, pentru că văd că foarte mulţi… Până la urmă n-a numit-o nimeni, adică a apărut aşa pur şi simplu, dar avem timp să discutăm despre asta. Nu este prima dată când eu aud despre oameni care au fost chemaţi la DNA în diverse dosare. Nu este prima oară când mi se spune că unor oameni li s-a cerut în mod expres să spună ceva despre mine, oameni cu care nu vorbisem niciodată, din toată ţara, dar este pentru prima dată când cineva îşi asumă public să spună lucrul ăsta. Dar o să discutăm şi despre subiectele astea mai pe larg în perioada următoare", a arătat liderul PSD.

Întrebat dacă va discuta cu ministrul Justiţiei sau dacă acesta va fi chemat să dea lămuriri la Parlament în urma înregistrărilor apărute duminică seara, Dragnea a spus: "Ministrul Justiţiei cred că primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se întoarcă în ţară, pentru că în Japonia nu poate să ia nicio măsură. Sper să vorbim cu el când se întoarce".

Fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a afirmat, duminică, la Antena 3, că şefa DNA a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

"Trebuia desemnat la un moment dat premierul României. Era vehiculat numele unui fost ministru. Exista în lucru la mine un dosar cu acest fost ministru. Nu dau nume pentru că nu vreau să spună cineva că am stricat vreo anchetă. Am fost chemată şi întrebată dacă am putea să ieşim cât mai repede cu acel dosar. Explicaţia a fost de genul că, dacă acest domn va ajunge premier, doamna Dana Gîrbovan va fi ministru al Justiţiei, ceea ce ar însemna un dezastru pentru noi", a povestit Mihaiela Moraru Iorga.

 

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img